ΛΑΓΚΑΡΝΤ: ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΝΟΝΕΣ, Η ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΑΣ ΙΣΧΥΕΙ

Αναδιάρθρωση χρέους με προσαρμογή μεγεθών

Δημοσίευση: 09 Ιουλ 2015 8:29

 

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ

Νέα παρέμβαση για το θέμα του ελληνικού χρέους έκανε χθες η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ στο πλαίσιο ομιλίας στο ινστιτούτο Brookings στην Ουάσινγκτον.

Συγκεκριμένα τόνισε πως το ΔΝΤ εξακολουθεί να είναι πλήρως δεσμευμένο στο να βοηθήσει στην εξεύρεση μιας λύσης για την αποκατάσταση της σταθερότητας και της βιωσιμότητας του χρέους της Ελλάδας.

«Η ανάλυσή μας δεν έχει αλλάξει, η αναδιάρθρωση του χρέους χρειάζεται, αλλά μπορεί να χρειαστεί να προσαρμόσουμε τα μεγέθη», ανέφερε.

«Το ΔΝΤ δεν έχει υιοθετήσει τη γραμμή της αποσιώπησης, αλλά προσπαθούμε να είμαστε προσεκτικοί όσον αφορά στις εξελίξεις και να μην είμαστε υπερβολικοί στις θέσεις μας», δήλωσε η κ. Λαγκάρντ, απαντώντας με τον τρόπο αυτό εμμέσως σε όσους επέκριναν το Ταμείο για το γεγονός ότι δημοσιοποίησε την έκθεση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους λίγες ημέρες πριν το ελληνικό δημοψήφισμα.

Η ίδια τόνισε πως αυτό που έχει αλλάξει είναι η ένταση της κρίσης στην Ελλάδα, η οποία πρέπει να αντιμετωπισθεί σοβαρά και άμεσα. Τέλος ανέφερε πως ήταν η Ελλάδα που ζήτησε τη βοήθεια του Ταμείου, αλλά αυτή η βοήθεια χορηγείται στα πλαίσια κανόνων. «Εχουμε κανόνες με βαση τους οποίους λειτουργούμε», είπε.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass