ΜΕ ΓΥΝΑΙΚΑ ΔΕΜΕΝΗ ΣΤΙΣ ΡΑΓΕΣ

Αθώοι οι διαφημιστές σκανδαλώδους αφίσας

Δημοσίευση: 23 Νοε 2018 16:14

ΠΑΡΙΣΙ
«Άνω-κάτω» έκανε τη Γαλλία μία αφίσα που διαφημίζει την υπερταχεία TGV απεικονίζοντας μία νεαρή γυναίκα δεμένη χειροπόδαρα στις ράγες του τρένου. Φεμινιστικές οργανώσεις, πολιτικοί αλλά και χρήστες στα social media έσπευσαν να διαμαρτυρηθούν εντονότατα για το περιεχόμενο της αφίσας ζητώντας την απόσυρσή της.
Ωστόσο, γαλλικό δικαστήριο δικαίωσε την διαφημιστική εταιρεία. Η αφίσα δεν προωθεί τη βία κατά των γυναικών, αποφάνθηκε το γαλλικό δικαστήριο.


Όπως αναφέρει το βρετανικό δίκτυο BBC, οι αφίσες είχαν τοιχοκολληθεί σε δρόμους της πόλης Béziers τον περασμένο Δεκέμβριο για να γιορτάσουν την «άφιξη» των τρένων υψηλής ταχύτητας TGV. «Με το TGV, θα είχες υποφέρει λιγότερο», γράφει στη λεζάντα η αμφιλεγόμενης αφίσας. Εκτός από τις φεμινιστικές οργανώσεις, αντέδρασε έντονα και το υπουργείο ισότητας της Γαλλίας. Αλλά το δικαστήριο απεφάνθη ότι το περιεχόμενο της αφίσας δεν είχε κάτι το μεμπτό.
Οι αφίσες τοποθετήθηκαν τέσσερις μήνες μετά τον θάνατο της 34χρονης Έμιλι Χαλουίν στη βόρεια Γαλλία. Ο σύζυγός της την έδεσε στις ράγες του τρένου με αποτέλεσμα να την χτυπήσει ένα TGV.
Πολλοί χρήστες του Twitter, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίδας γερουσιαστή Λοράνς Ροσινιόλ έσπευσαν να επισημάνουν ότι η αφίσα τους ξυπνούσε μνήμες από την τραγική ιστορία της άτυχης γυναίκας. Ωστόσο, ο ακροδεξιός δήμαρχος της πόλης Béziers, Ρομπέρ Μενάρ υπερασπίστηκε την εκστρατεία του συμφωνώντας απόλυτα με την δικαστική απόφαση. Το δικαστήριο στη νότια πόλη του Μονπελιέ διευκρίνισε ότι οι αφίσες αυτές σχεδιάστηκαν για να προκαλούν αντίδραση και δεν ενθαρρύνουν τη βία σε βάρος οποιασδήποτε συγκεκριμένης κοινωνικής ομάδας, συμπεριλαμβανομένων των γυναικών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass