Αυξάνεται κατά 100€ ο κατώτατος μισθός στη Γαλλία

ΠΑΚΕΤΟ ΜΕΤΡΩΝ ΑΠΟ ΜΑΚΡΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΤΟΝΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΝΤΑΣΗ

Δημοσίευση: 11 Δεκ 2018 16:13

ΠΑΡΙΣΙ
Να ηρεμήσει τα πνεύματα και να εξευμενίσει το κίνημα των «Κίτρινων Γιλέκων» προσπαθεί ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρον.
Ο ίδιος, κατά το πολυαναμενόμενο τηλεοπτικό διάγγελμά του, ανακοίνωσε την αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 100 ευρώ μηνιαίως, σε μια προσπάθεια να ανταποκριθεί στα αιτήματα των διαδηλωτών. Σημειώνεται ότι πρόκειται για την πρώτη δημόσια δήλωση του Μακρόν μετά από τα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν σε όλη τη χώρα.


Ο Γάλλος πρόεδρος χαρακτήρισε «δικαιολογημένη» και «βαθιά» την οργή που εκφράζουν τα «κίτρινα γιλέκα» με τις κινητοποιήσεις τους, τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες.
Τόνισε ότι γνωρίζει πως κάποιες από τις δηλώσεις που έκανε πρόσφατα «πλήγωσαν» τους ανθρώπους, όμως σημείωσε ότι πιστεύει πως μπορεί να βρεθεί μια διέξοδος από τα τρέχοντα προβλήματα.
Όπως είπε, ζήτησε από την κυβέρνηση να προχωρήσει στην αύξηση των μισθών από τον επόμενο χρόνο.
Συγκεκριμένα, ο Γάλλος πρόεδρος ανέφερε ότι:
Θα αυξήσει τους μισθούς κατά 100 ευρώ το μήνα μετά τον Ιανουάριο.
Παράλληλα, σημείωσε ότι θα καταργηθεί η αύξηση στις εισφορές κοινωνικής ασφάλισης για τους συνταξιούχους που κερδίζουν λιγότερα από 2.000 ευρώ τον μήνα.
Κάλεσε όσους εργοδότες έχουν την δυνατότητα να δώσουν μπόνους στο τέλος του έτους στους εργαζομένους τους. Ανακοίνωσε επίσης ότι δεν θα φορολογούνται πλέον οι υπερωρίες. Επισήμανε επίσης ότι δεν θα επαναφέρει τον φόρο περιουσίας, ενώ δεσμεύτηκε να καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή.
Το κίνημα των «Κίτρινων Γιλέκων» έχει προκαλέσει κύμα αναταραχών σε όλη τη Γαλλία, με δεκάδες χιλιάδες πολίτες να διαδηλώνουν κατά των μέτρων λιτότητας της γαλλικής κυβέρνησης.
Οι διαδηλώσεις που έλαβαν χώρα σε όλη τη χώρα είχαν ως αποτέλεσμα της προσαγωγή εκατοντάδων διαδηλωτών ενώ μεγάλος ήταν και ο αριθμός όσων διακομίσθηκαν στα νοσοκομεία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass