ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΝΕΚΡΟΙ, 11 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΣΕ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ

Αιματηρή επίθεση σε αγορά στο Στρασβούργο

Δημοσίευση: 12 Δεκ 2018 1:21
O δράστης, ήταν γνωστός στις γαλλικές αρχές ενώ εντοπίστηκε το κρησφύγετό του με εκρηκτικές ύλες και πυρομαχικά O δράστης, ήταν γνωστός στις γαλλικές αρχές ενώ εντοπίστηκε το κρησφύγετό του με εκρηκτικές ύλες και πυρομαχικά

ΠΑΡΙΣΙ
Πανικός επικράτησε χθες βράδυ στο Στρασβούργο, όταν ένοπλος άνοιξε πυρ στο κέντρο της πόλης. Σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν, ενώ στους 11 ανέρχεται ο αριθμός των τραυματιών. Η αστυνομία εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του δράστη, ενώ το περιστατικό χαρακτηρίζεται τρομοκρατική επίθεση.
Το επεισόδιο σημειώθηκε κοντά στην εμβληματική χριστουγεννιάτικη αγορά της πόλης, η οποία εκκενώθηκε.


Η παρουσία της αστυνομίας στο σημείο παρέμεινε ισχυρή, ενώ ο δήμος του Στρασβούργου κάλεσε τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους.
Όπως ανέφερε στον ιστότοπό της η τοπική εφημερίδα DNA (Dernieres nouvelles d’ Alsace) ο ένοπλος άνοιξε πυρ στην οδό Γκραντ Αρκάντ. Κατόπιν κατευθύνθηκε προς την Γκραντ Ρι, όπου συνέχισε να πυροβολεί. Μία αστυνομική πηγή, την οποία επικαλείται η εφημερίδα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να επρόκειτο για τρομοκρατική επίθεση.
ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
Όπως μετέδωσε το αθηναϊκό πρακτορείο, σε εστιατόριο κοντά στο σημείο του συμβάντος, βρισκόταν ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος σύμφωνα με ομολόγους του που επικοινώνησαν μαζί του, είναι καλά στην υγεία του.
Αλλά και η ευρωβουλευτής Ελίζα Βόζενμπεργκ ενημέρωσε μέσω twitter ότι η ίδια και οι συνεργάτες της είναι καλά στην υγεία τους, παρότι αποκλεισμένοι για λόγους ασφαλείας.
Το κέντρο της πόλης παρέμεινε αποκλεισμένο σε ακτίνα περίπου 200 μέτρων γύρω από την πλατεία Γκούτενμπεργκ. Παράλληλα, οι αρχές κάλεσαν επίσης μέσω του Twitter τον κόσμο να μην διαδίδει ψευδείς φήμες, να παραμείνει ψύχραιμος και να ενημερώνεται μόνο από επίσημες πηγές.
Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ενημερώνονταν  διαρκώς για τα γεγονότα και έστειλε στην πόλη τον υπουργό Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ, όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του.
Στο Ευρωκοινοβούλιο δόθηκε εντολή να μην αποχωρήσουν μέχρι νεωτέρας, ευρωβουλευτές, προσωπικό και δημοσιογράφοι.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass