Ζ. ΖΑΕΦ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΠΡΕΣΠΕΣ:

Βρείτε τη δύναμη και ψηφίστε όπως εμείς

Καταγγέλλει βία-απειλές και ζητά εκλογές η αντιπολίτευση

Δημοσίευση: 13 Ιαν 2019 15:51

ΣΚΟΠΙΑ

Ο Ζόραν Ζάεφ κάλεσε τους «φίλους» Ελληνες να εγκρίνουν τη Συμφωνία των Πρεσπών, μία ημέρα μετά την ολοκλήρωση της συνταγματικής διαδικασίας στην ΠΓΔΜ.

«Εχω ένα μήνυμα για το ελληνικό κοινοβούλιο. Η δική μας Βουλή βρήκε τη δύναμη, και δεν ήταν εύκολο. Αλλά είμαι πεπεισμένος ότι το ελληνικό κοινοβούλιο θα βρει επίσης τη δύναμη να λάβει την απόφαση», είπε ο Ζάεφ, σε συνέντευξη Τύπου, σύμφωνα με το AFP. «Προετοιμάσαμε το έδαφος και φυτέψαμε τον σπόρο. Ομως όλοι ξέρουν ότι αυτό είναι μόνο ένα βήμα προς τη συγκομιδή και τα αποτελέσματα», δήλωσε ακόμη, σύμφωνα με τα σκοπιανά ΜΜΕ. Παράλληλα ο κ. Ζάεφ τόνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξη Τύπου «Μέσα στις επόμενες ημέρες, μαζί με τη φίλη μας, την Ελλάδα, θα απορρίψουμε την απομόνωση και τις παρανοήσεις και θα επικυρώσουμε την ιστορική συμφωνία». Η δήλωση αυτή, έγινε μετά την επικύρωση από το κοινοβούλιο της πΓΔΜ των απαιτούμενων συνταγματικών τροποποιήσεων, που είναι απαραίτητες για την υλοποίηση της Συμφωνίας των Πρεσπών, με τη νότια γείτονα.

Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΖΗΤΑ ΕΚΛΟΓΕΣ

Τη διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών ζητά η αξιωματική αντιπολίτευση στην ΠΓΔΜ, αντιδρώντας μετά τη συνταγματική αναθεώρηση που έγινε στη βάση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Ο Χρίστιαν Μιτσκόσκι, ηγέτης του VMRO-DPMNE αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ζήτησε τη διάλυση του κοινοβουλίου και τη διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών, ταυτόχρονα με τις προεδρικές τον Απρίλιο. Ο ίδιος τόνισε ότι το κόμμα του παραμένει συνεπές στις θέσεις του και δεν υποστηρίζει τη συνταγματική αναθεώρηση και θεωρεί ότι αυτή έγινε «με αντισυνταγματικό, παράνομο, βίαιο και εγκληματικό τρόπο, με απειλές και παζαρέματα». Ακόμη, σύμφωνα με το ΑΠΕ, σημείωσε ότι η αλλαγή του ονόματος «είναι απόφαση 81 βουλευτών και όχι απόφαση των "Μακεδόνων" πολιτών». *Από την πλευρά της, η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ σε ανακοίνωσή της συνεχάρη όλους τους πολίτες και τους βουλευτές για το υψηλό αίσθημα ευθύνης που επέδειξαν, ανοίγοντας με αυτόν τον τρόπο τον δρόμο για την ένταξη της χώρας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ και επιτρέποντας να ενσωματωθεί και να αναγνωριστεί διεθνώς ως κυρίαρχο κράτος, εξασφαλίζοντας πλήρως την ταυτότητα και τα χαρακτηριστικά των πολιτών της. «Τα οφέλη που θα αποκομίσουμε είναι αποτέλεσμα της αλλαγής του ονόματός μας με την προσθήκη ενός ακριβούς γεωγραφικού προσδιορισμού» αναφέρει, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass