ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ

«Σφαγή» Μέι- Κόρμπιν για το Brexit

Δημοσίευση: 24 Ιαν 2019 18:30

ΛΟΝΔΙΝΟ

Η Τερέζα Μέι και ο Τζέρεμι Κόρμπιν εξαπέλυσαν σφοδρή επίθεση ο ένας στον άλλον, στην κόντρα τους στη Βουλή, για το Brexit.

Ο ηγέτης των Εργατικών, στην ώρα ερωτήσεων στην πρωθυπουργό, ζήτησε ξανά από την Μέι να αποκλείσει την πιθανότητα «διαζυγίου» με την ΕΕ χωρίς συμφωνία. Ομως, εκείνη του επιτέθηκε επειδή αρνήθηκε να μετάσχει στις διακομματικές συζητήσεις για τα επόμενα βήματα.

«Είναι πρόθυμος να συναντηθεί με τη Χαμάς, τη Χεζμπολάχ και τον IRA, χωρίς προϋποθέσεις, αλλά δεν ήθελε να συναντήσει εμένα για να συζητήσουμε για το Brexit», ανέφερε χαρακτηριστικά η Μέι. «Η πόρτα του γραφείου της μπορεί να είναι ανοιχτό, αλλά τα μυαλά μέσα είναι απολύτως κλειστά», ήταν η απάντηση του Κόρμπιν.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός τόνισε στους βουλευτές ότι η απόπειρα καθυστέρησης του Brexit δεν θα αποτελέσει λύση. «Οι αποφάσεις παραμένουν ίδιες: συμφωνία, χωρίς συμφωνία, ή όχι στο Βrexit», είπε. Ακόμη, επιτέθηκε στον Κόρμπιν για την πρότασή του για την τελωνειακή ένωση, δηλώνοντας ότι «δεν έχει ιδέα» τι σημαίνει η ίδια η πολιτική του.

Η ΜΕΡΚΕΛ

Μια στενή σχέση με τη Βρετανία μετά το Brexit είναι προς το συμφέρον της Γερμανίας και των εταίρων της στην ΕΕ, δήλωσε η Ανγκελα Μέρκελ, τονίζοντας όμως ότι τώρα το Λονδίνο θα πρέπει να αποφασίσει τι θέλει.

«Θα πρέπει όλοι τώρα να ζήσουμε με το σοκ ότι η Βρετανία θέλει να φύγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Όλη η ενέργεια και οι σκέψεις μου είναι επικεντρωμένες στο να επιτευχθεί αυτό με μεθοδικό τρόπο που θα μας επιτρέψει να έχουμε μια καλή εταιρική σχέση για το καλό όλων», είπε η καγκελάριος στην ομιλία της στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, στο Νταβός. Σημείωσε ακόμη ότι η Βρετανία έχει πολλά να προσφέρει από την άποψη της ασφάλειας και της άμυνας.

«Αλλά είμαστε επίσης μια περιοχή εμπορίου και όσο πιο στενές και λιγότερο περίπλοκες είναι οι σχέσεις μας τόσο το καλύτερο. Όμως αυτό τώρα βρίσκεται φυσικά στα χέρια της Βρετανίας», πρόσθεσε η Μέρκελ, αναφέρει το Reuters σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Η Γερμανίδα καγκελάριος ανέφερε ακόμη ότι θα πρέπει να μεταρρυθμιστούν διεθνείς οργανισμοί όπως το ΔΝΤ και η Παγκόσμια Τράπεζα, προκειμένου να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Ο ΜΟΣΚΟΒΙΣΙ

Ο Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για Οικονομικές Υποθέσεις, Πιερ Μοσκοβισί, δήλωσε χθες ότι ο κίνδυνος ενός Brexit χωρίς συμφωνία έχει αυξηθεί τις τελευταίες εβδομάδες και ότι εναπόκειται στους Βρετανούς να προτείνουν στην ΕΕ πώς να αρθεί το αδιέξοδο.

«Φυσικά η ΕΕ είναι εδώ, η ΕΕ περιμένει, η ΕΕ είναι έτοιμη αλλά πρώτον χρειάζεται να γνωρίζουμε με σαφήνεια ποιες είναι οι βρετανικές προθέσεις και χρειαζόμαστε κάποιες διευκρινίσεις από το Λονδίνο», δήλωσε ο Μοσκοβισί στο Reuters στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός.

«Φυσικά η πόρτα είναι πάντα ανοικτή για συζητήσεις αλλά δεν εξαρτάται από εμάς να πούμε ποια κατεύθυνση θέλει να ακολουθήσει η βρετανική πλευρά. Η μπάλα είναι σαφώς και πάλι στη βρετανική πλευρά. Δεν είναι ένα πρόβλημα που μπορεί να επιλυθεί από τις Βρυξέλλες, ίσως στις Βρυξέλλες αργότερα, αλλά πρώτα πρέπει να το χειριστεί το Λονδίνο».

«Κανείς δεν θέλει ένα Brexit χωρίς συμφωνία, αυτό είναι σαφές. Το βρετανικό κοινοβούλιο δεν επιθυμεί ένα Brexit χωρίς συμφωνία, η βρετανική κυβέρνηση δεν θέλει ένα Brexit χωρίς συμφωνία και η ΕΕ δεν είναι διατεθειμένη για ένα Brexit χωρίς συμφωνία, άρα χρειάζεται να διερευνήσουμε όλες τις επιλογές, οι οποίες δεν θα συνιστούν ένα Brexit χωρίς συμφωνία», δήλωσε ο Μοσκοβισί.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass