"Ναι" από Αυστρία και Λετονία για την Ελλάδα

Δημοσίευση: 17 Ιουλ 2015 20:08

Πράσινο φως να ξεκινήσουν τις διαπραγματεύσεις για το τρίτο πρόγραμμα βοήθειας της Ελλάδας έως 86 δισ. ευρώ έδωσαν με μεγάλη πλειοψηφία τα Κοινοβούλια της Αυστρίας και της Λετονίας στις κυβερνήσεις τους. Ενα πρώτο βήμα και μία σοβαρή ευκαιρία χαρακτηρίζει ο αυστριακός καγκελάριος Βέρνερ Φάιμαν το νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα, ενώ τονίζει ότι η υπερψήφισή του είναι «ευθύνη απέναντι στην ενιαία Ευρώπη».

Πρόκειται για μία προσπάθεια, ένα πρώτο βήμα για να αποτραπεί μία έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ. Μπορεί να μην υπάρχει κάποια εγγύηση γι’ αυτό, ωστόσο με το σχέδιο βοήθειας 82 έως 86 δισεκατομμυρίων ευρώ για τρία χρόνια, γίνεται ένα πρώτο βήμα ενός σκληρού δρόμου στην κατεύθυνση να μπορεί και πάλι η Ελλάδα να δανειστεί από τις αγορές χωρίς να εξαρτάται από τη βοήθεια από τους πιστωτές», τόνισε ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών στην ομιλία του στην έκτακτη συνεδρίαση της Ολομέλειας της αυστριακής Βουλής, πριν από την ψηφοφορία.

Η πλειοψηφία υπέρ της εξουσιοδότησης της κυβέρνησης θεωρούνταν βέβαιη, καθώς τη σχετική πρόταση αναμενόταν να υπερψηφίσουν τα δύο κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού.
Και τα τέσσερα κόμματα της αυστριακής αντιπολίτευσης, το ακροδεξιό εθνικιστικό Κόμμα των Ελευθέρων, οι Πράσινοι, το νεοφιλελεύθερο ΝΕΟΣ (Νέα Αυστρία) και η «Ομάδα Στρόναχ» του αυστροκαναδού πολυεκατομμυριούχου επιχειρηματία Φρανκ Στρόναχ είχαν δηλώσει ότι θα την καταψήφιζαν. Κατά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας, το Κόμμα των Ελευθέρων ζήτησε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το νέο πρόγραμμα βοήθειας για την Ελλάδα, αλλά το αίτημά του απορρίφθηκε.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass