Συνελήφθη ο δράστης επίθεσης στην Ουτρέχτη

ΤΡΕΙΣ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙΑ

Δημοσίευση: 19 Μαρ 2019 18:36

ΜΣΤΕΡΝΤΑΜ
Επειτα από ανθρωποκυνηγητό ωρών, η αστυνομία κατάφερε χθες να εντοπίσει και να συλλάβει τον δράστη της επίθεσης στην Ουτρέχτη.


Πρόκειται για τον Γκιόκμεν Τανίς, έναν 37χρονο Τούρκο, που θεωρείται πως είναι ο άνθρωπος που άνοιξε πυρ μέσα σε τραμ στην ολλανδική πόλη, σκοτώνοντας τρεις ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους πέντε.
Τις ώρες που προηγήθηκαν, η αστυνομία έκανε εφόδους σε αρκετά σημεία, προκειμένου να εντοπίσει τον δράστη της επίθεσης, ανακοίνωσε ο εισαγγελέας.
Οι αρχές αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση, αλλά παράλληλα εξετάζουν και άλλα σενάρια.
Συγγενείς του Τανίς δήλωσαν στο Anadolu ότι η επίθεση αφορούσε «οικογενειακά ζητήματα». Ο δράστης, ανέφεραν, πυροβόλησε έναν συγγενή του και στη συνέχεια όσους προσπάθησαν να βοηθήσουν το θύμα. Παρόμοια πληροφορία μετέδωσε και η εφημερίδα Algemeen Dagblad, που επικαλούμενη έναν αυτόπτη μάρτυρα, ανέφερε ότι ο ένοπλος στόχευε μια γυναίκα μέσα στο τραμ και κατόπιν πυροβόλησε τους ανθρώπους που επιχείρησαν να την βοηθήσουν.
ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ
Ο συναγερμός σήμανε περίπου στις 10:45 το πρωί της Δευτέρας (τοπική ώρα), όταν έπεσαν πυροβολισμοί στο τραμ, στην πλατεία 24ης Οκτωβρίου. Μέσα σε λίγη ώρα, η αστυνομία έδωσε οδηγία στους πολίτες να μην κυκλοφορούν στον δρόμο. Ανθρωποι κλείστηκαν στα σπίτια τους, μαθητές στα σχολεία και τα μέσα μαζικής μεταφοράς σταμάτησαν να κυκλοφορούν.
Αρχικά υπήρξαν πληροφορίες για πυροβολισμούς και σε άλλα σημεία της Ουτρέχτης, αλλά η αστυνομία διευκρίνισε αργότερα πως δεν υπήρξε άλλο τέτοιο περιστατικό. Ο δράστης διέφυγε, με ένα κλεμμένο αυτοκίνητο, το οποίο εντόπισαν αργότερα οι αρχές, που εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του. Ακολούθησαν έφοδοι σε διάφορα σημεία, ενώ αυξήθηκαν τα μέτρα ασφαλείας σε όλη τη χώρα. Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες των ανθρώπων που είδαν τον Τούρκο να ανοίγει πυρ στο τραμ, με έναν από αυτούς να κάνει λόγο για σκηνές που έμοιαζαν με γουέστερν.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass