Πάνε αργά για γρήγορη έξοδο

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 4 ΕΚΑΤ. ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ  ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ ΤΟ BREXIT

Δημοσίευση: 24 Μαρ 2019 15:53

ΛΟΝΔΙΝΟ
Χάος σε μεγάλους αυτοκινητοδρόμους προκάλεσαν Βρετανοί πολίτες που δεν βλέπουν να γίνεται πραγματικότητα το Brexit, υπέρ του οποίου έχει αποφανθεί ο βρετανικός λαός μέσω δημοψηφίσματος, μετά από μία ακόμη αναβολή. Η κινητοποίηση έγινε με φορτηγά που κινούνταν αργά στις μεγάλες οδικές αρτηρίες, σε ώρα αιχμής.
Σύμφωνα με την Daily Mail, για γερά νεύρα ήταν οι μετακινήσεις σε Devon, Cornwall, Lancashire, Stoke-on-Trent κ.ά.
Η οργάνωση Brexit Direct Action καλεί σε ανάλογες «αργές κινητοποιήσεις», σε όλη τη χώρα, οργισμένοι για τις διαπραγματεύσεις της βρετανικής κυβέρνησης με τις Βρυξέλλες, που έχουν «βαλτώσει».


ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ
Εν τω μεταξύ πάνω από τέσσερα εκατομμύρια υπογραφές συγκέντρωσε μέχρι στιγμής μια αίτηση υπέρ της ακύρωσης του Brexit, καθώς εκατοντάδες χιλιάδες Βρετανοί ετοιμάζονται να διαδηλώσουν στο Λονδίνο ζητώντας νέο δημοψήφισμα.
Οι διοργανωτές περιμένουν μαζική προσέλευση στην πορεία  με κύριο αίτημα να δοθεί στον λαό η ευκαιρία να έχει τον τελευταίο λόγο για την παραμονή ή όχι της χώρας στην ΕΕ. Έπειτα από τρία χρόνια δύσκολων συνομιλιών, εξακολουθεί να είναι αβέβαιο το πώς, το πότε, ακόμη και το αν θα πραγματοποιηθεί το Brexit, καθώς η Τερέζα Μέι προσπαθεί να καταστρώσει ένα σχέδιο εξόδου από τη σοβαρότερη πολιτική κρίση εδώ και τουλάχιστον μια γενιά.
Η Μέι υπαινίχθηκε προχθές,πως μπορεί να μην φέρει και πάλι στο κοινοβούλιο την ερχόμενη εβδομάδα τη δύο φορές καταψηφισθείσα συμφωνία της για το διαζύγιο με την ΕΕ. Οι εφημερίδες The Times και The Daily Telegraph αναφέρουν πως αυξάνεται η πίεση στην Μέι για να παραιτηθεί. Ενώ η χώρα και οι πολιτικοί της είναι διχασμένοι όσον αφορά στο Brexit, οι περισσότεροι συμφωνούν πως πρόκειται για τη σημαντικότερη στρατηγική απόφαση που έχει αντιμετωπίσει το Ηνωμένο Βασίλειο μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.
Με αίτημα τη διεξαγωγή νέου δημοψηφίσματος, οι διαδηλωτές υπέρ της ΕΕ επρόκειτο να συγκεντρωθούν στη Μαρμπλ Αρτς, στην άκρη του Χάιντ Παρκ, και να πραγματοποιήσουν πορεία μπροστά από το πρωθυπουργικό γραφείο στον αριθμό 10 της Ντάουνινγκ Στριτ πριν καταλήξουν έξω από το κοινοβούλιο.
Ο Τζέιμς Μακγκρόρι, ο διευθυντής της εκστρατείας People’s Vote υπέρ της διεξαγωγής νέου δημοψηφίσματος και ένας από τους οργανωτές της πορείας, δήλωσε πως η εκστρατεία για τη διεξαγωγή νέου δημοψηφίσματος για το Brexit αποτελεί σήμερα τη μαζικότερη κινητοποίηση στη Βρετανία και είναι κατά πολύ μεγαλύτερη από τη δύναμη των κύριων πολιτικών κομμάτων.
«Άνθρωποι απ’ όλα τα στρώματα μπορούν να δουν πως αυτό που τους είχαν κάποτε προσφέρει δεν έχει καμιά σχέση μ’ αυτό που παραδίδεται και είναι θυμωμένοι γι’ αυτό, επειδή αισθάνονται ότι τους επιβάλουν να καταπιούν μια κακή συμφωνία», είπε στο Ρόιτερ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass