Χωρίς συμφωνία για την προστασία της πρώτης κατοικίας

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ EURO WORKING GROUP

Δημοσίευση: 26 Μαρ 2019 15:27

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

Δεν υπήρξε συμφωνία στο Euro Working Group για το διάδοχο πλαίσιο του νόμου Κατσέλη και την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συζήτηση για τον νέο νόμο Κατσέλη θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, με την προοπτική να υπάρξει συμφωνία έως το Eurogroup της 5ης Απριλίου. Στο Eurogroup παραπέμπεται και η συζήτηση για την εκταμίευση της δόσης των 970 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα, στο πλαίσιο των μέτρων για τη μείωση του ελληνικού χρέους.

Η συμβιβαστική λύση ανάμεσα στην Αθήνα και τους Θεσμούς δεν βρέθηκε. Το γεγονός αυτό δεν αποτέλεσε έκπληξη, αφού φάνταζε εξαιρετικά απίθανο να υπάρξει σύγκλιση, μιας και οι δανειστές έχουν έντονες ενστάσεις, αφού εκτιμούν ότι ο νέος νόμος Κατσέλη δεν θα έχει αποτέλεσμα σε ό,τι αφορά τη μείωση των «κόκκινων» δανείων και του αριθμού των λεγόμενων στρατηγικών κακοπληρωτών.

Υπενθυμίζεται ότι το Eurogroup συνεδριάζει στις 5 Απριλίου ενώ λίγες ημέρες νωρίτερα, την 1η Απριλίου, θα έρθουν στην Αθήνα οι επικεφαλής των Θεσμών. Η στάση της ελληνικής κυβέρνησης θα φανεί σήμερα, αν θα καταθέσει τροπολογία σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομίας, με στόχο να ψηφιστεί αύριο Τετάρτη.

Υπενθυμίζεται ότι οι εντάσεις των Θεσμών και οι διαφορές μεταξύ των δύο πλευρών για το νέο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας ήταν και ο λόγος που το Eurogroup «πάγωσε» την εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ στην προηγούμενη συνεδρίασή του.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass