Τρίτη και φαρμακερή ψηφοφορία για το Brexit

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ

Δημοσίευση: 29 Μαρ 2019 15:36

ΛΟΝΔΙΝΟ
Η Βουλή των Κοινοτήτων θα κληθεί σήμερα να τοποθετηθεί εκ νέου (τρίτη φορά), επί της συμφωνίας αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αφού έλαβε το «πράσινο φως» από τον πρόεδρο της Βουλής των Κοινοτήτων για τη διεξαγωγή μιας νέας ψηφοφορίας.
«Η πρόταση είναι καινούρια, ουσιωδώς διαφορετική και σύμφωνη με τις προϋποθέσεις που είχαν τεθεί», δήλωσε ο πρόεδρος Τζον Μπέρκοου, καθώς είχε απορρίψει τη διεξαγωγή ψηφοφορίας την περασμένη εβδομάδα με το σκεπτικό ότι οι βουλευτές δεν είναι δυνατόν να επανεξετάσουν ένα κείμενο που είχαν ήδη καταψηφίσει δύο φορές.


Για να προσπεράσει το εμπόδιο αυτό, η κυβέρνηση αποφάσισε να υποβάλει σήμερα προς ψήφιση μόνο ένα μέρος του κειμένου, τη συμφωνία της αποχώρησης, χωρίς να συμπεριλάβει την πολιτική διακήρυξη για τη μελλοντική σχέση του Ηνωμένου Βασιλείου με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η αντιπολίτευση έσπευσε να καταδικάσει αυτή τη «μανούβρα», με τον εκπρόσωπο των Εργατικών για το Brexit, Κιρ Στάρμερ, να τονίζει πως «θα αποχωρήσουμε από την ΕΕ χωρίς να έχουμε την παραμικρή ιδέα προς τα πού οδεύουμε. Αυτό δεν είναι αποδεκτό και το Εργατικό κόμμα θα αντιταχθεί».
Το βορειοϊρλανδικό κόμμα DUP που στηρίζει την κυβέρνηση μειοψηφίας της Μέι ανακοίνωσε επίσης ότι θα καταψηφίσει.
Η έγκριση του κειμένου αυτού από το κοινοβούλιο σημαίνει ότι η ημερομηνία του Brexit θα αναβληθεί για τις 22 Μαΐου, δηλαδή την προηγουμένη των ευρωεκλογών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass