1η εμπορική εκτόξευση για τον ισχυρότερο πύραυλο του κόσμου

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡEΙΑ SPACE X

Δημοσίευση: 13 Απρ 2019 18:32

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ
Ο πύραυλος Falcon Heavy της αμερικανικής εταιρείας Space X, ο οποίος είναι σήμερα ο πιο ισχυρός στον κόσμο, έκανε την πρώτη εμπορική εκτόξευσή του, θέτοντας σε τροχιά τον σαουδαραβικό τηλεπικοινωνιακό δορυφόρο Arabsat 6A.


Η εκτόξευση, που έγινε το βράδυ της Πέμπτης -μετά από τρεις διαδοχικές καθυστερήσεις λόγω των αντίξοων καιρικών συνθηκών- από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ της Φλόριντα, ήταν η δεύτερη πτήση του επαναχρησιμοποιούμενου γιγάντιου πυραύλου, ο οποίος είχε κάνει το «ντεμπούτο» του το Φεβρουάριο του 2018, μεταφέροντας στο διάστημα το κόκκινο σπορ ηλεκτρικό αυτοκίνητο Tesla του Ίλον Μασκ, με τον «Αστράνθρωπο» στο τιμόνι. Ο ύψους 23 ορόφων πύραυλος, με τις 27 μηχανές, είναι ο υψηλότερος και ισχυρότερος σήμερα εν λειτουργία στον κόσμο. Η νέα επιτυχής εκτόξευση του Falcon Heavy ανοίγει το δρόμο για να κερδίσει η Space X νέα συμβόλαια από επιχειρήσεις και από το στρατό των ΗΠΑ. Η Space X έχει επενδύσει περίπου 500 εκατ. δολάρια για την ανάπτυξη του πυραύλου, ενώ κάθε εκτόξευση κοστίζει περίπου 90 εκατ. δολάρια.
Είναι εντυπωσιακό ότι, για πρώτη φορά, τρία λεπτά μετά την εκτόξευση, δύο μεγάλα τμήματα του πυραύλου επέστρεψαν στη Γη και προσεδαφίστηκαν συγχρονισμένα σε μικρή απόσταση το ένα από το άλλο στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι, εν μέσω θορυβωδών εκδηλώσεων ενθουσιασμού από τους μηχανικούς και το λοιπό προσωπικό της Space X.
Ένα τρίτο τμήμα του πυραύλου επέστρεψε δέκα λεπτά αργότερα και προσνηώθηκε σε ένα μη επανδρωμένο πλοίο σε απόσταση 645 χιλιομέτρων από την ακτή της Φλόριντα. Στην πρώτη δοκιμαστική αποστολή του 2018 αυτό το μεσαίο τμήμα του πυραύλου είχε χάσει το πλοίο και είχε συντριβεί στον Ατλαντικό Ωκεανό.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass