ΤΡΑΜΠ ΚΑΤΑ ΙΡΑΝ:

«Θα σας αφανίσουμε»

Δημοσίευση: 26 Ιουν 2019 15:29

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
Ο Ντόναλντ Τραμπ απείλησε ευθέως το Ιράν με αντίποινα, αν προβεί σε νέες επιθέσεις, απαντώντας με σφοδρότητα στις δηλώσεις του Χασάν Ροχανί.
«Οποια επίθεση σε οτιδήποτε αμερικανικό, θα απαντηθεί με συντριπτική δύναμη, η οποία σε κάποιες περιοχές θα σημαίνει αφανισμό», απείλησε ο Τραμπ, απαντώντας στην Τεχεράνη. Ο πρόεδρος του Ιράν χαρακτήρισε τον Λευκό Οίκο «διανοητικά καθυστερημένο», προσβολή που στο παρελθόν είχε χρησιμοποιήσει η Τεχεράνη για τον ίδιο τον Τραμπ. «Η στρατηγική υπομονή της Τεχεράνης δεν σημαίνει πως φοβόμαστε», δήλωσε ακόμη ο Ροχανί, που κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι ψεύδονται όταν λένε ότι θέλουν να διαπραγματευτούν με την Τεχεράνη.


Ο Ροχανί έκανε αυτές τις δηλώσεις έπειτα από τις νέες κυρώσεις σε βάρος της Τεχεράνης, τις οποίες υπέγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ τη Δευτέρα, βάζοντας στο στόχαστρο και τον Αλί Χαμενεΐ.
«Η ηγεσία του Ιράν δεν καταλαβαίνει τις λέξεις “καλοσύνη” ή “ευσπλαχνία”. Δυστυχώς, το μόνο που καταλαβαίνουν είναι η δύναμη και η ισχύς και οι ΗΠΑ είναι μακράν η πιο ισχυρή στρατιωτική δύναμη στον κόσμο, με επενδύσεις 1,5 τρισ. δολαρίων μόνο τα τελευταία δύο χρόνια», έγραψε ο Τραμπ στο Twitter, αντιδρώντας στις δηλώσεις του Ροχανί, ενώ όλα δείχνουν ότι έκκληση του ΟΗΕ για διάλογο πέφτει στο κενό.
«Η πολύ υπεροπτική και προσβλητική σημερινή δήλωση του Ιράν δείχνει μόνο ότι δεν κατανοούν την πραγματικότητα. Οποια επίθεση από το Ιράν σε οτιδήποτε αμερικανικό θα απαντηθεί με μεγάλη και συντριπτική δύναμη. Σε κάποιες περιοχές, αυτό θα σημαίνει αφανισμός. Οχι άλλο Τζον Κέρι και Ομπάμα», κατέληξε αναφερόμενος στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ και τον υπουργό Εξωτερικών του.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass