Κύμα πνιγμών έφερε ο καύσωνας στην Κ. Ευρώπη

150 ΝΕΚΡΟΙ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ, ΜΟΝΟ ΣΕ ΠΟΛΩΝΙΑ-ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ

Δημοσίευση: 02 Ιουλ 2019 18:38

ΒΑΡΣΟΒΙΑ
Σχεδόν 150 άνθρωποι πνίγηκαν τον Ιούνιο στην Πολωνία και τη γειτονική Λιθουανία όπου καταρρίφθηκαν ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών, ανακοίνωσαν χθες οι αρχές των δύο χωρών.

Στην Πολωνία, σύμφωνα με το πολωνικό Κέντρο για την Ασφάλεια (RCB), 113 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από πνιγμό τον Ιούνιο, από τους οποίους οι δέκα προχθες, Κυριακή, σ' αυτή τη χώρα των 38 εκατομμυρίων κατοίκων.
«Με τα διαδοχικά κύματα καύσωνα, δεν είχαμε ούτε μια μέρα τον Ιούνιο χωρίς να πνιγεί κάποιος», δήλωσε χθες  στο Γαλλικό Πρακτορείο η Μποζένα Βισότσκα, εκπρόσωπος του RCB, διευκρινίζοντας πως το 90% των θυμάτων ήταν άνδρες. Η κατανάλωση αλκοόλ και η απερισκεψία είναι οι κύριες αιτίες αυτών των πνιγμών.ΣΤΟΥΣ 32 ΟΙ ΠΝΙΓΜΟΙ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΣΤΗ ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ
Στη Λιθουανία, 32 άνθρωποι, από τους οποίους οι 26 άνδρες, πνίγηκαν τον Ιούνιο, αριθμός που είναι ο υψηλότερος εδώ και πέντε χρόνια για την περίοδο αυτή, σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία και τις υπηρεσίες διάσωσης αυτής της βαλτικής χώρας των 2,8 εκατομμυρίων κατοίκων.ΡΕΚΟΡ ΥΨΗΛΩΝ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ
Η Πολωνία κατέγραψε τον Ιούνιο την υψηλότερη θερμοκρασία που έχει σημειωθεί ποτέ στη χώρα, με 38,2 βαθμούς Κελσίου. Στη Λιθουανία, οι θερμοκρασίες ανέβηκαν τον Ιούνιο μέχρι τους 35,7 βαθμούς Κελσίου, με αποτέλεσμα οι αρχές να κλείσουν τα σχολεία, ενώ εκφράζονται και φόβοι για μείωση της αγροτικής παραγωγής.
Στο έλεος ενός από τα χειρότερα κύματα καύσωνα στην πρόσφατη ιστορία της βρέθηκε το Σαββατοκύριακο η Βρετανία, που ετοιμάζεται για νέο γύρο σήμερα, αφού «ψήθηκε» χθες στους 33 βαθμούς Κελσίου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass