Του κόσμου τα παράξενα

Δημοσίευση: 28 Ιουλ 2019 18:18

Kατοικίδια τίγρεις

Η ζωή της Τζάνις άλλαξε πριν από 20 χρόνια, όταν είδε μία διαφήμιση, για μαθήματα εκπαίδευσης άγριων ζώων.

Σήμερα, έχει στην αυλή της δύο τίγρεις, ως κατοικίδια.

Η Τζάνις παρακολούθησε τα μαθήματα και δύο χρόνια αργότερα, πήρε στο σπίτι της τον Saber. Το 2002 πήρε και την Janda, που σήμερα είναι 12 ετών. Σύμφωνα με την Mirror, τους συμπεριφέρεται σαν να είναι συνηθισμένα κατοικίδια και εκείνα την αγκαλιάζουν και παίζουν μαζί της. "Με κοιτάζουν, σαν να είμαι η μητέρα τους. Κι όσο για μένα, είναι τα τετράποδα τριχωτά μωρά μου. Έχουμε έναν πολύ ιδιαίτερο δεσμό, μου τρίβουν το πρόσωπο και με αφήνουν να τους φιλήσω στη μύτη, αγκαλιάζουν αυτά εμένα κι εγώ εκείνα", είπε η Τζάνις. Μετά από μία μέρα γεμάτη παιχνίδι, ξαπλώνει μαζί τους και τα βοηθάει να τα πάρει ο ύπνος.

***

Φίδι στη Βουλή

Σε φυγή τράπηκαν οι βουλευτές περιφερειακού κοινοβουλίου της νοτιοδυτικής Νιγηρίας όταν ένα φίδι έπεσε από το ταβάνι και τώρα δηλώνουν ότι δεν θα επιστρέψουν ξανά στο κτίριο έως ότου είναι ασφαλές, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του κοινοβουλίου. "Την ώρα που αρχίζαμε τη σύνοδο της ολομέλειας, εμφανίστηκε ένα μεγάλο φίδι. Αυτό προκάλεσε αναστάτωση στη συνεδρίασή μας και αναγκαστήκαμε να εγκαταλείψουμε βιαστικά τον χώρο", δήλωσε ο εκπρόσωπος του κοινοβουλίου της πολιτείας του Όντο, ο Ολουγκμπένγκα Ομόλε. Το ερπετό, διευκρίνισε ο ίδιος, έπεσε χθες από την οροφή του κτιρίου μέσα στην αίθουσα του κοινοβουλίου και δεν τραυμάτισε κανέναν προτού το σκοτώσουν. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, το περιστατικό αυτό οφείλεται στη φθορά των εγκαταστάσεων του περιφερειακού κοινοβουλίου και στην έλλειψη χρημάτων για τη συντήρησή του.

***

Περουκίνι –κρυψώνα

Συνελήφθη ένας Κολομβιανός στο διεθνές αεροδρόμιο της Βαρκελώνης, όταν βρέθηκε μισό κιλό κοκαΐνης κάτω από το περουκίνι του, σύμφωνα με ανακοίνωση της ισπανικής αστυνομίας. Ειδικότερα, όταν έφτασε από την Μπογοτά στη Βαρκελώνη, φάνηκε νευρικός όταν εμφανίστηκε μπροστά στις αστυνομικές αρχές. Φορούσε ένα περουκίνι κάτω από το καπέλο του. Οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα πακέτο με κοκαΐνη αξίας 30.000 ευρώ, το οποίο είχε κολλήσει περίτεχνα στο κεφάλι του. «Δεν υπάρχει όριο στην εφευρετικότητα των λαθρεμπόρων ναρκωτικών προκειμένου να περάσουν από τους ελέγχους», υπογράμμισε η αστυνομία.

***

Παραδόθηκαν «βαρώνοι»

Μπροστά στην απόλυτη βεβαιότητά τους ότι θα έσκαγαν, κλεισμένοι σε ένα κοντέινερ, με τη θερμοκρασία να ξεπερνά ακόμη και τους 40 βαθμούς, η φυλακή μάλλον θα τους φαινόταν όαση: Δύο άνδρες, ύποπτοι για διακίνηση κοκαΐνης στο λιμάνι της Αμβέρσας στο Βέλγιο, κάλεσαν την αστυνομία για να τους απελευθερώσει από την παγίδα όπου είχαν βρεθεί. Οι δύο άνδρες, ηλικίας 24 και 25 ετών, προφυλακίστηκαν , αφού τους ασκήθηκε δίωξη, ανακοίνωσε η εισαγγελία της Αμβέρσας. Τα γεγονότα εκτυλίχθηκαν την Τετάρτη σε μια από τις αποβάθρες του τεράστιου εμπορικού λιμανιού, που θεωρείται μια από τις βασικές εισόδους κοκαΐνης στην Ευρώπη από τη Λατινική Αμερική.

***

Έσπασε το σκοινί

Ο μεγαλύτερος φόβος όσων διστάζουν να κάνουν bungee jumping είναι το «κι άμα σπάσει το σκοινί τι γίνεται». Η συχνότερη αντίδραση από αυτούς που τους εξιτάρει η αδρεναλίνη είναι «σιγά μη σπάσει, οι άνθρωποι τα έχουν μελετήσει αυτά». Από τις 1000 περιπτώσεις, στις 999 δικαιώνονται οι δεύτεροι. Έλα όμως που για έναν 39χρονο από την πόλη Γκντύνια της Πολωνίας τα πράγματα εξελίχθηκαν πολύ στραβά. Μα πολύ στραβά... Ο πρωταγωνιστής ανέβηκε με γερανό στα 92 μέτρα, έβαλε τον απαραίτητο εξοπλισμό και βούτηξε στο κενό βάσει προγράμματος. Έλα όμως που έσπασε το σκοινί με αποτέλεσμα να κάνει βουτιά μπροστά στα έντρομα μάτια όσων παρακολουθούσαν. Ευτυχώς γι αυτόν, δεν έπεσε στο έδαφος αλλά σε ειδικό στρώμα με αποτέλεσμα να τραυματιστεί μεν σοβαρά, αλλά να ζήσει...

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass