Οι ΗΠΑ κλιμακώνουν την πίεση στον Μαδούρο

ΤΡΑΜΠ: Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ, ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ

Δημοσίευση: 07 Αυγ 2019 16:01

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ
Σε μια απότομη κλιμάκωση της πίεσης της Ουάσινγκτον για να εκδιώξει από την εξουσία τον Νικολάς Μαδούρο, ο Αμερικανός σύμβουλος ασφάλειας Τζον Μπόλτον κάλεσε για αυστηρότερη διεθνή δράση ενάντια στον πρόεδρο της Βενεζουέλας, έπειτα από την υπογραφή διατάγματος του Ντόναλντ Τραμπ για πάγωμα στους πόρους της κυβέρνησης της χώρας. Παράλληλα, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ θα χρησιμοποιήσουν όλα «τα κατάλληλα μέσα» για να τερματίσει τη «δικτατορία» Μαδούρο.

Σε ομιλία του σε μια σύνοδο κορυφής για τη Βενεζουέλα, που διεξάγεται στην πρωτεύουσα του Περού Λίμα, ο Μπόλτον τόνισε ότι οι αμερικανικές αρχές θα στοχεύουν πλέον και θα επιβάλουν κυρώσεις σε οποιονδήποτε, και σε αλλοδαπούς, που στηρίζουν την κυβέρνηση Μαδούρο.
«Στέλνουμε ένα μήνυμα σε τρίτα μέρη που θέλουν να συναλλάσσονται με το καθεστώς Μαδούρο: να προχωρήσετε με ιδιαίτερη προσοχή», είπε ο σύμβουλος ασφάλειας του Αμερικανού πρόεδρου.
Ζήτησε πιο σκληρή διεθνή δράση ενάντια στον σοσιαλιστή πρόεδρο της Βενεζουέλας, τον οποίο κατηγόρησε ότι προσποιείται ότι διαπραγματεύεται με την αντιπολίτευση, απλά για να κερδίσει χρόνο. «Ο χρόνος για διάλογο τελείωσε. Τώρα είναι η ώρα για δράση», τόνισε. «Ο Μαδούρο βρίσκεται στο τέλος του», συμπλήρωσε, προειδοποιώντας τη Ρωσία να μην παράσχει επιπλέον στήριξη.
Χθες, ο Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε εκτελεστικό διάταγμα με το οποίο επιβάλλει πάγωμα στους πόρους της κυβέρνησης της Βενεζουέλας και απαγορεύει κάθε συναλλαγή με αυτή, μια ενέργεια που μπορεί να παγιδεύει τις εμπορικές της συναλλαγές με τη Ρωσία και την Κίνα, καθώς και με εταιρείες δυτικών χωρών.
Σύμφωνα με την Wall Street Journal, αυτά είναι τα πρώτα μέτρα ενός συνολικού οικονομικού εμπάργκο που θα επιβάλει η Ουάσινγκτον ενάντια στο Καράκας. Αυτό θα φέρει τη λατινοαμερικανική χώρα στο ίδιο επίπεδο με χώρες όπως η Βόρεια Κορέα, το Ιράν, η Συρία και η Κούβα. «Όλα τα περιουσιακά στοιχεία και ιδιοκτησιακά συμφέροντα της κυβέρνησης της Βενεζουέλας που βρίσκονται στις ΗΠΑ (...) δεσμεύονται και δεν μπορούν να μεταφερθούν, να διατεθούν εμπορικά, να εξαχθούν, να αποσυρθούν ή να τύχουν οποιασδήποτε άλλης συναλλαγής», αναφέρεται στο εκτελεστικό διάταγμα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass