Σε βάθος 1.710 μέτρων το τρυπάνι του «Γιαβούζ»

ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΗΣ ΚΑΡΠΑΣΙΑΣΛΕΥΚΩΣΙΑ

Δημοσίευση: 08 Αυγ 2019 15:17

Στα 1.710 μέτρα βάθος έφτασε η γεώτρηση του «Γιαβούζ» στα ανοιχτά της Καρπασίας, ανακοίνωσε ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ ο οποίος με ελικόπτερο επισκέφθηκε το τουρκικό γεωτρύπανο με τον «πρωθυπουργό» των κατεχομένων Ερσίν Τατάρ και τον «υπουργό Ενέργειας» Χασάν Τατσόι.

Ο Τούρκος υπουργός είπε ότι το «Γιαβούζ» θα ολοκληρώσει το πρόγραμμά του σε 2,5 μήνες, ενώ στα μέσα Αυγούστου θα ξεκινήσει έρευνες στην ανατολική Μεσόγειο και το σεισμογραφικό «Ορούτς Ρέις».
Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο Φατίχ Ντονμέζ είπε πως «το Γιαβούζ είναι το τελευταίο γεωτρύπανο που εντάχθηκε στο νηολόγιο μας. Το Φατίχ συνεχίζει τις εργασίες του δυτικά του νησιού. Το γεωτρύπανό μας Γιαβούζ συνεχίζει τη γεώτρησή του στο Καρπάζ 1. Μέχρι σήμερα έχουμε φτάσει στα 1.710 μέτρα βάθος. Το πρόγραμμά του εδώ θα είναι περίπου 2,5 μήνες και ελπίζουμε όταν φτάσουμε στον στόχο να φτάσουμε και στο φυσικό αέριο. Το σλόγκαν μας είναι "εάν υπάρχει, θα το βρούμε". Εάν σε αυτό το σημείο υπάρχει, θα το ανακαλύψουμε το συντομότερο».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass