Του κόσμου τα παράξενα

Δημοσίευση: 20 Οκτ 2019 18:40

Ψάρεψαν αγριόγατα

Πατέρας και γιος από τις ΗΠΑ επέλεξαν τη λίμνη Φλάτχεντ στην πολιτεία Μοντάνα για να ρίξουν τα δίχτυα τους. Αν και περίμεναν, στην καλύτερη, να πάνε σπίτι έναν ψωμωμένο κυπρίνο, προς μεγάλη τους έκπληξη, στην απόχη βρέθηκε μια… αγριόγατα.

Αφού την ανέβασαν προσεκτικά στη βάρκα τους σώζοντάς την από βέβαιο πνιγμό, τη μετέφεραν στην ξηρά, αφήνοντάς την ελεύθερη στη φύση.  Όπως εξηγούν οι ψαράδες-σωτήρες, χρειάστηκε να τη σκουπίσουν και να τη χαϊδέψουν όσο περισσότερο μπορούσαν, προκειμένου να καταφέρουν να τη ζεστάνουν.

82 τάκος σε 8’

Ο Αμερικανός Joey Chestnut έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ τρώγοντας 82 τάκος μέσα σε μόλις 8 λεπτά και κέρδισε 2.500 δολάρια. Ο διαγωνισμός φαγητού πραγματοποιήθηκε την Παγκόσμια Ημέρα Τάκος, στη Σάντα Μόνικα. «Μπορεί να χρειαστεί να πιω μερικές μπίρες, αλλά νιώθω υπέροχα. Νιώθω πως θα μπορούσα να φάω ακόμα περισσότερο», λέει ο μεγάλος νικητής του διαγωνισμού. Ο 35χρόνος κέρδισε και στον περσινό διαγωνισμό, αφού έφαγε 62 τάκος, κατατροπώνοντας 9 αντιπάλους. Συνολικά, έχει κερδίσει σε περισσότερους από 100 διαγωνισμούς, ενώ έχει στην κατοχή του 50 παγκόσμια ρεκόρ σε αγώνες κατανάλωσης, πίτσας, χοτ ντογκ και φτερούγων κοτόπουλου.

ΤV χωρίς Brexit

Nέο τηλεοπτικό κανάλι εγκαινίασε την Τετάρτη ο βρετανικός όμιλος Sky News για τους... αγανακτισμένους από το Brexit τηλεθεατές. Το νέο κανάλι, το οποίο δεν θα καλύπτει καθόλου ειδήσεις και θεματολογία σχετικά με το Brexit, θα εκπέμπει από τις 17:00 το απόγευμα ως τις 22:00 το βράδυ τις καθημερινές, τόσο στην τηλεόραση όσο και μέσω YouTube. Βέβαια, το Sky Νews θα εξακολουθήσει να καλύπτει όλες τις πλευρές του βρετανικού «διαζυγίου» από την Ε.Ε. με λεπτομέρεια στο βασικό του τηλεοπτικό δίκτυο.

Barbie-Airbnb

Η Airbnb, που γιορτάζει την επέτειο 60 χρόνων της Barbie, θα δώσει την ευκαιρία σε έναν θαυμαστή της να ενοικιάσει το σπίτι για μια διήμερη διανυκτέρευση από την Κυριακή 27 μέχρι την Τρίτη 29 Οκτωβρίου, για μόλις 60 δολάρια την βραδιά, με δωμάτιο για τον ίδιο και τρία ακόμη άτομα. Η πολυτελής βίλα, με βασικό χρώμα φυσικά το ροζ, έχει διαμορφωθεί ανάλογα ώστε να μοιάζει με το χαρακτηριστικό παραθαλάσσιο σπίτι της Barbie, και βρίσκεται στην καρδιά του Μαλιμπού έχοντας θέα τον Ειρηνικό Ωκεανό. H ενοικίαση συνοδεύεται επίσης από διάφορες δραστηριότητες, μεταξύ άλλων περιποίηση μαλλιών και μαθήματα ξιφασκίας.

Χασίς σε ταράτσα

Είναι πραγματικά απίστευτο αυτό που συνέβη στην Ισπανία.

Κατά τη διάρκεια μετάδοσης του δημοφιλούς ποδηλατικού αγώνα Vuelta a Espana, εντοπίστηκαν από ελικόπτερο φυτείες κάνναβης σε ταράτσα κτιρίου! Η αστυνομία της Καταλωνίας κατέσχεσε 40 παράνομα δενδρύλλια στην περιοχή Ιγκουαλάδα, κοντά στη Βαρκελώνη, αφού ειδοποιήθηκαν για τα πλάνα που μεταδόθηκαν και τα οποία έδειχναν τις δύο φυτείες στην ταράτσα, τονίζει το BBC. Ένας εκπρόσωπος των Αρχών δήλωσε πως δεν έχουν γίνει συλλήψεις και ότι οι έρευνες συνεχίζονται.

Λάλησαν με τον κόκορα

Γαλλικό δικαστήριο αποφάνθηκε ότι ένας κόκορας, ονόματι Μορίς, μπορεί να συνεχίσει να λαλεί τα ξημερώματα παρά τα παράπονα των γειτόνων, σε μια υπόθεση την οποία τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης περιγράφουν ως μια μάχη ανάμεσα στην πόλη και την ύπαιθρο.  "Ο Μορίς κέρδισε και οι ενάγοντες πρέπει να καταβάλουν στον ιδιοκτήτη του 1.000 ευρώ ως αποζημίωση με τόκους" και να καλύψουν τα δικαστικά έξοδα, δήλωσε στο AFP ο Ζιλιέν Παπινό, ο δικηγόρος της ιδιοκτήτριας του Μορίς, της Κορίν Φεσό. Ο 4χρονος πετεινός ζει στο Σεν-Πιερ ντ' Ολερόν, την μεγαλύτερη κοινότητα του νησιού Ολερόν, με περίπου 7.000 κατοίκους τον χειμώνα και 35.000 το καλοκαίρι.

Τα κικιρίκου του ενόχλησαν έναν γείτονα, τον Ζαν-Λουί Μπιρόν, ο οποίος είναι κάτοικος πόλης, αλλά έχει αγοράσει το διπλανό σπίτι σε εκείνο των ιδιοκτητών του Μορίς και προσέφυγε στη δικαιοσύνη.

Η περίπτωση του Μορίς υπενθυμίζει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των αστικών κέντρων στη Γαλλία, οι οποίοι αγοράζουν εξοχικές κατοικίες χωρίς να είναι προετοιμασμένοι για την πραγματικότητα της εξοχής, όπως οι ήχοι των ζώων, τα έντομα ή οι άσχημες οσμές.

Παρόμοιες υποθέσεις έχουν φτάσει στο παρελθόν στα γαλλικά δικαστήρια με κατηγορούμενες... αγελάδες ή καμπάνες εκκλησιών, αλλά καμία δεν πήρε τόσο μεγάλη δημοσιότητα όσο η περίπτωση του Μορίς, η οποία προκάλεσε εκδηλώσεις συμπαράστασης μέχρι και από τις ΗΠΑ.

Η ιστορία του έφτασε ως τους New York Times που δημοσίευσαν σχετικό άρθρο, ενώ κυκλοφόρησαν μπλουζάκια με το σύνθημα "Aφήστε με να τραγουδήσω" και "Ομάδα Μορίς" καθώς και μια αίτηση "για τη σωτηρία του Μορίς" που συγκέντρωσε 140.000 υπογραφές.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass