ΤΕΞΑΣ:

Θανατοποινίτης εκτελέστηκε νωρίτερα

Δημοσίευση: 13 Αυγ 2015 23:46

 

ΧΙΟΥΣΤΟΝ

Ο 27χρονος Ντάνιελ Λόπεζ, που είχε καταδικαστεί στο Τέξας στην εσχάτη των ποινών για το θάνατο αστυνομικού, κατάφερε να υλοποιηθεί η επιθυμία του και να εκτελεστεί νωρίτερα. Ο Λόπεζ είχε καταδικαστεί πριν από έξι χρόνια και είχε αποποιηθεί κάθε δικαίωμά του για επανεξέταση της ποινής, θέλοντας να επισπεύσει όσο μπορούσε το τέλος και τις δυσκολίες για την οικογένειά του.

Ο Ντάνιελ Λόπεζ εκτελέστηκε με θανατηφόρο ενέσιμο διάλυμα στις 18:31 τοπική ώρα (04:31 της Πέμπτης ώρα Ελλάδας) στη φυλακή του Χάντσβιλ. Είναι ο 528ος θανατοποινίτης που εκτελείται στο Τέξας, την πολιτεία που έχει εκτελέσει τους περισσότερους από οποιαδήποτε άλλη αφότου το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ επανέφερε τη θανατική ποινή το 1976.

Ο Λόπεζ καταδικάστηκε επειδή παρέσυρε και σκότωσε με το αυτοκίνητό του τον 47χρονο αστυνομικό Στιούαρτ Αλεξάντερ κατά τη διάρκεια καταδίωξης. Ο Αλεξάντερ τοποθετούσε καρφιά στον δρόμο ώστε να ακινητοποιήσει το αυτοκίνητο του Λόπεζ που προσπαθούσε να ξεφύγει από άλλους αστυνομικούς. Ο νεαρός τον χτύπησε με μεγάλη ταχύτητα και το σώμα του εκτινάχθηκε σε απόσταση 53 μέτρων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass