Financial Times: Για πρώτη φορά γυναίκα διευθύντρια

Δημοσίευση: 13 Νοε 2019 15:17

ΛΟΝΔΙΝΟ

Η Ρούλα Καλάφ επελέγη για να γίνει η πρώτη γυναίκα διευθύντρια των Financial Times στην ιστορία της εφημερίδας, η οποία κυκλοφορεί εδώ και 131 χρόνια, μετά την ανακοίνωση του διευθυντή της, του Λάιονελ Μπάρμπερ ότι θα αποχωρήσει τον Ιανουάριο.

Η Καλάφ έχει διατελέσει υποδιευθύντρια της εφημερίδας Financial Times, επικεφαλής του τμήματος εξωτερικών ειδήσεων και εκείνου για τη Μέση Ανατολή κατά τη διάρκεια της μεγαλύτερης από δύο δεκαετίες θητείας της στην εφημερίδα. Τα τελευταία χρόνια είχε επίσης επιδιώξει να αυξήσει τον αριθμό των γυναικών δημοσιογράφων και των αναγνωστριών της εφημερίδας.

«Είναι μεγάλη τιμή να διορίζομαι διευθύντρια των FT, του σπουδαιότερου δημοσιογραφικού οργανισμού στον κόσμο», δήλωσε. «Αδημονώ να οικοδομήσω πάνω στα εξαιρετικά επιτεύγματα του Λάιονελ Μπάρμπερ και είμαι ευγνώμων για την καθοδήγησή του όλα αυτά τα χρόνια», πρόσθεσε η Καλάφ.

Η δημοσιογράφος από τον Λίβανο θα είναι μαζί με την Κάθριν Βάινερ της Guardian από τις λίγες γυναίκες που είναι διευθύντριες μεγάλων εφημερίδων στη Βρετανία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass