Στείρωσε πάνω από 500 φτωχές γυναίκες εν αγνοία τους

69χρονος γυναικολόγος - χασάπης στις ΗΠΑ

Δημοσίευση: 13 Νοε 2019 15:01

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Σοκαρισμένη η κοινή γνώμη στις ΗΠΑ μετά τις αποκαλύψεις για τη δράση 69χρονου γυναικολόγου σε νοσοκομείο στη Βιρτζίνια, ο οποίος προχώρησε σε εκατοντάδες υστερεκτομές και στείρωσε γυναίκες που περιέθαλπε, χωρίς τη συγκατάθεσή τους.

Σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, την περίοδο 2014-2018 φέρεται να είχε κάνει πάνω από 500 επεμβάσεις σε κλινική που απευθύνεται σε αδύναμους οικονομικά πολίτες.

Σε μια περίπτωση, δε, ο γυναικολόγος ισχυρίστηκε σε ασθενή του ότι τα ανησυχητικά ευρήματα κατά τον ετήσιο ιατρικό έλεγχο στον οποίο υπεβλήθη ήταν προειδοποιητικά καρκινικά κύτταρα και γι' αυτό προέβη σε υστερεκτομή.

Και παρότι η γυναίκα επέλεξε μια λιγότερο παρεμβατική μέθοδο, ο 69χρονος της αφαίρεσε τη μήτρα, ενώ κατά τη διάρκεια της επέμβασης της τρύπησε την ουροδόχο κύστη και προκλήθηκε σήψη, για την οποία χρειάστηκαν έξι επιπλέον μέρες νοσηλείας. Σημειωτέον ότι στον φάκελο της ασθενούς δεν υπήρχε καμία αναφορά για προκαρκινικά κύτταρα στη μήτρα της.

Σε άλλη περίπτωση ο γιατρός έκαψε το κάτω μέρος των σαλπίγγων, με αποτέλεσμα η παθούσα να μην μπορέσει να κάνει παιδί.

Αμερικανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως ο γυναικολόγος είχε μπει και στο παρελθόν στο στόχαστρο των Αρχών, αφού και το 1982 είχε διαπιστωθεί ότι έκανε επεμβάσεις χωρίς λόγο. Του είχαν γίνει οκτώ μηνύσεις και το 1996 είχε ανακληθεί προσωρινά η άδειά του αφού καταδικάστηκε για φοροδιαφυγή.

Ο 69χρονος παραμένει προφυλακισμένος χωρίς τη δυνατότητα καταβολής εγγύησης, κατηγορούμενος για εγκλήματα κατά της υγείας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass