Με χιόνια υποδέχτηκαν το καλοκαίρι στην Αυστραλία

ΛΟΓΩ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Δημοσίευση: 04 Δεκ 2019 18:30

ΚΑΜΠΕΡΑ
Με... χιόνια, υποδέχτηκαν τις πρώτες μέρες του καλοκαιριού στο νότιο ημισφαίριο, οι κάτοικοι περιοχών της Αυστραλίας, σε άλλη μια ένδειξη των μεγάλων κλιματολογικών αλλαγών που συντελούνται τα τελευταία χρόνια.


Συγκεκριμένα, την πρώτη μέρα του Δεκέμβρη, οι πολιτείες της Βικτώρια και της Νέας Νότιας Ουαλίας «άσπρισαν» κανονικά, ενώ την επόμενη μέρα το χιόνι στη Βικτώρια έφτασε στα 30 εκατοστά, καλύπτοντας μεγάλα μέρη των βουνών της περιοχής. «Το χιόνι που έπεσε, ξεπέρασε τα 25 εκατοστά κατά τη διάρκεια της νύχτας και συνεχίζει ακόμα να πέφτει» ανέφερε κάτοικος από το Falls Creek.
Όσο για τις θερμοκρασίες, αυτές έπεσαν και στους -3 βαθμούς Κελσίου σε ορεινές περιοχές, ενώ οι ισχυροί βόρειοι άνεμοι έπληξαν μεγάλο μέρος της νοτιοανατολικής Αυστραλίας. Στη Μελβούρνη, η θερμοκρασία έφτασε στους 14 βαθμούς Κελσίου, που ήταν η χαμηλότερη του τελευταίου διμήνου, ενώ στο Σίδνεϊ ήταν 21 βαθμοί, λίγο χαμηλότερη από τον μέσο όρο. Από την άλλη, η θερμοκρασία στο Περθ, άγγιξε τους 35 βαθμούς.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass