Συμβόλαιο - μαμούθ για κατασκευή υποβρυχίων

ΑΠΟ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ

Δημοσίευση: 04 Δεκ 2019 18:34

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ
Το πιο ακριβό εξοπλιστικό πρόγραμμα ενίσχυσης στην ιστορία του ενέκρινε προχθες το αμερικανικό ναυτικό με την κατασκευή εννέα υποβρυχίων συνολικής αξίας 22,2 δισ. δολαρίων.


Το πανάκριβο συμβόλαιο περιλαμβάνει την κατασκευή εννιά συνολικά πυρηνικών υποβρυχίων τύπου Virginia και θεωρείται ως η αμερικανική απάντηση στην ενίσχυση του πολεμικού ναυτικού της Κίνας.
Τα υποβρύχια θεωρούνται ικανά να χτυπούν στόχους τόσο στην επιφάνεια της θάλασσας, όσο και στην ξηρά καθώς και να πραγματοποιούν ειδικές αποστολές που περιλαμβάνουν την παρακολούθηση και τη συλλογή πληροφοριών.
Ήδη το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ διαθέτει στις τάξεις του 18 τέτοια υποβρύχια ενώ άλλα 10 βρίσκονται στο στάδιο της κατασκευής.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιμετωπίζουν πρωτοφανή πίεση στα ανοιχτά του Ειρηνικού, κυρίως από το κινεζικό ναυτικό, το οποίο το τελευταίο διάστημα παρουσιάζει αλματώδη αύξηση όσον αφορά τον αριθμό αλλά και την ποιότητα του υποβρύχιου στόλου του.
Έκθεση, μάλιστα, του αμερικανικού υπουργείου Αμύνης αναφορικά με τη δύναμη του κινεζικού στρατού τον Μάιο του 2019 ανέφερε ότι το κινεζικό ναυτικό θα μετρά 65 με 70 υποβρύχια μέχρι το 2020.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass