"Καζάνι που βράζει το Ιντλίμπ"

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΣΤΕΛΝΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ - ΠΡΟΕΛΑΥΝΟΥΝ ΟΙ ΣΥΡΙΑΚΕΣ ΦΙΛΟΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Δημοσίευση: 08 Φεβ 2020 15:00

ΑΓΚΥΡΑ

Η Τουρκία έστειλε νέες στρατιωτικές ενισχύσεις στις θέσεις παρατήρησης που έχει δημιουργήσει στη συριακή επαρχία Ιντλίμπ, όπου οι δυνάμεις του συριακού καθεστώτος προχωρούν παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις της Άγκυρας, μετέδωσαν χθες τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Μια φάλαγγα 150 στρατιωτικών οχημάτων, που μεταφέρει εξοπλισμό και στρατεύματα, διέσχισε τα τουρκοσυριακά σύνορα προς την κατεύθυνση της Ιντλίμπ, όπου η Άγκυρα στέλνει εδώ και ημέρες ενισχύσεις, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Η αποστολή των ενισχύσεων αυτών γίνεται ενώ οι συριακές φιλοκυβερνητικές δυνάμεις φαίνεται να είναι έτοιμες να καταλάβουν την πόλη Σαρακέμπ, στο ανατολικό τμήμα της επαρχίας Ιντλίμπ.

Στην Άγκυρα, πηγή στις δυνάμεις ασφαλείας δήλωσε πως οι τουρκικές θέσεις παρατήρησης στον τομέα της Σαρακέμπ είναι «σε θέση να αμυνθούν» σε περίπτωση που δεχθούν επίθεση από τις δυνάμεις του καθεστώτος.

Η Τουρκία διαθέτει δώδεκα θέσεις παρατήρησης στην επαρχία Ιντλίμπ στο πλαίσιο συμφωνίας που συνήψε με τη Ρωσία, σύμμαχο του συριακού καθεστώτος. Τρεις από τις θέσεις αυτές, στο νοτιοανατολικό τμήμα της επαρχίας, βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε τομείς, τον έλεγχο των οποίων έχουν τώρα οι συριακές καθεστωτικές δυνάμεις χάρη στην προέλαση που πραγματοποίησαν πρόσφατα, σύμφωνα με την πηγή στις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, μια μκο, είχε ανακοινώσει προχθές, Τετάρτη, πως οι Τούρκοι στρατιωτικοί, που είναι ανεπτυγμένοι σε θέση παρατήρησης βόρεια της Σαρακέμπ, βομβάρδισαν με πυροβολικό τις δυνάμεις του καθεστώτος σε μια προσπάθεια να σταματήσουν την προέλασή τους.

Η ίδια πηγή είπε ακόμη πως η Τουρκία δεν σχεδιάζει να απομακρύνει στρατεύματα από τις θέσεις παρατήρησης που έχει δημιουργήσει στη Συρία. Υποστήριξε πως «δεν υπάρχουν προβλήματα» με το τουρκικό στρατιωτικό προσωπικό στη Σαρακέμπ και πρόσθεσε πως κάθε θέση παρατήρησης είναι εξοπλισμένη για να αμυνθεί.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΗΝΕΙΟΥ 2024
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass