Χαφτάρ και Σάρατζ αποχωρούν από τις συνομιλίες του ΟΗΕ

ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ

Δημοσίευση: 25 Φεβ 2020 15:28

ΤΡΙΠΟΛΗ

Τα δύο αντίπαλα στρατόπεδα στη Λιβύη, ανακοίνωσαν, σε ξεχωριστές ανακοινώσεις, ότι αναστέλλουν τη συμμετοχή τους στον διάλογο μέσω ΟΗΕ.

Το Κοινοβούλιο, που εδρεύει στο ανατολικό τμήμα της Λιβύης και στηρίζει τον στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ, ανακοίνωσε ότι δεν θα συμμετάσχει στη συνάντηση, διότι η αποστολή του ΟΗΕ στη Λιβύη δεν έχει εγκρίνει το σύνολο των 13 εκπροσώπων του.

Ο αντίπαλός του, το Ανώτατο Συμβούλιο του Κράτους που στηρίζει την κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας, με έδρα την Τρίπολη, έκανε γνωστό, από την πλευρά του, ότι θα προτιμούσε να περιμένει να επιτευχθεί πρόοδος στις στρατιωτικές διαπραγματεύσεις. «Υπό το φως των συμπερασμάτων (των στρατιωτικών διαπραγματεύσεων) το Ανώτατο Συμβούλιο του Κράτους θα αποφασίσει εάν θα λάβει μέρος ή όχι στον πολιτικό διάλογο».

Δεν αλλάζει η ημερομηνία διαλόγου για τη Λιβύη

Ερωτηθείς από το Γαλλικό Πρακτορείο, ο εκπρόσωπος τύπου της αποστολής του ΟΗΕ στη Λιβύη διαβεβαίωσε ότι η ημερομηνία της έναρξης του πολιτικού διαλόγου δεν θα τροποποιηθεί.

«Ο πολιτικός διάλογος στη Λιβύη θα διεξαχθεί, όπως ήταν προγραμματισμένο, την 26η Φεβρουαρίου. Πολλοί συμμετέχοντες έχουν ήδη φθάσει στη Γενεύη και ελπίζουμε ότι όλοι οι (υπόλοιποι) συμμετέχοντες, που έχουν προσκληθεί, θα ακολουθήσουν το παράδειγμα», δήλωσε ο Ζαν ελ Αλάμ.

«Εάν η αποστολή του ΟΗΕ επιμείνει να οργανώσει την πολιτική συνάντηση την προβλεπόμενη ημερομηνία προτού να γνωρίσει τα συμπεράσματα του στρατιωτικού διαλόγου, το Ανώτατο Συμβούλιο του Κράτους δεν θα θεωρεί ότι δεσμεύεται από τα συμπεράσματα του πολιτικού διαλόγου» δήλωσε σήμερα, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου, ο πρόεδρος του Συμβουλίου Χάλεντ ελ Μέσρι.

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ

Στο μεταξύ, ο εκπρόσωπος του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA) κατήγγειλε τη μεταφορά τουρκικών όπλων και τουρκικού στρατιωτικού εξοπλισμού στη Λιβύη, μέσω του λιμανιού της Μισράτας.

«Επιβεβαιώνεται η άφιξη όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού από την Τουρκία στο λιμάνι της Μισράτας για την υποστήριξη τρομοκρατικών οργανώσεων και ένοπλων ομάδων στα δυτικά της χώρας» τόνισε χαρακτηριστικά.

Κατήγγειλε δε, ότι πρόκειται για παραβίαση της συμφωνηθείσας εκεχειρίας στην περιοχή, ενώ διαβεβαίωσε ότι ο LNA «παρακολουθεί στενά» την κατάσταση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass