Πολεμικές ιαχές Ερντογάν για Συρία

«ΘΑ ΑΠΩΘΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΤΟΥ ΑΣΑΝΤ» – ΠΥΡΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ

Δημοσίευση: 27 Φεβ 2020 18:44

ΑΓΚΥΡΑ
Μιλώντας χθες στην κοινοβουλευτική του ομάδα ο Τούρκος πρόεδρος και αρχηγός του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης Ταγίπ Ερντογάν, σε υψηλούς τόνους και επευφημούμενος από το ακροατήριο του, προειδοποίησε ότι πλησιάζει το τέλος της διορίας που έχει θέσει για την αποχώρηση του στρατού του Άσαντ από την περιοχή του Ιντλίμπ.

Ο Ερντογάν έχει θέσει ως όρο στις δυνάμεις του Άσαντ να φύγουν από την περιοχή του Ιντλίμπ όπου βρίσκονται τα 12 τουρκικά στρατιωτικά φυλάκια, έως τα τέλη Φεβρουαρίου, αλλιώς θα υπάρξει μεγάλη επιχείρηση του τουρκικού στρατού. Επικρίνοντας έμμεσα τη Ρωσία, που ελέγχει τον εναέριο χώρο, είπε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα της Τουρκίας είναι ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτή τη στιγμή τον εναέριο χώρο πάνω από το Ιντλίμπ, αλλά πρόσθεσε ότι «θα βρεθεί μια λύση για αυτό, σύντομα».
«Για να εμποδίσουμε την ανθρωπιστική κρίση στην Ιντλίμπ, δοκιμάζουμε όλους τους τρόπους μεταξύ των οποίων και την ενεργό στρατιωτική επέμβαση στο πεδίο των επιχειρήσεων. Επειδή φιλοξενούμε 3,5 εκατ. Σύρους στο έδαφός μας και δεν μπορούμε αντέξουμε άλλο ένα εκατομμύριο από το Ιντλιμπ στα σύνορά μας μένοντας σιωπηλοί», είπε ο Ερντογάν ενώ ακούγονταν συνεχώς χειροκροτήματα των βουλευτών του από την αίθουσα.
«Αίτημά μας είναι το καθεστώς (Ασαντ) να αποσυρθεί σύμφωνα με το μνημόνιο του Σότσι, δηλαδή πίσω από τα στρατιωτικά μας παρατηρητήρια. Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε αυτά τα πλήθη των ανθρώπων που κινούνται προς τα σύνορά μας, πίσω στις εστίες τους».
ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΡΩΣΙΑΣ
Ο Ερντογάν εμφανίστηκε επιθετικός και κατά της Ρωσίας προσθέτοντας ότι «η Ρωσία δεν επιθυμεί να δεχτεί την ανθρώπινη ευαισθησία».
Ο Τούρκος πρόεδρος ζήτησε από την τουρκική κοινωνία να στηρίξει τους αγώνες που διεξάγει η Τουρκία στα τρία μέτωπα που έχει ανοίξει εκτός συνόρων και κατηγόρησε την αντιπολίτευση για την αρνητική της στάση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass