ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ-ΙΤΑΛΙΑ:

Σε καραντίνα 16 εκατ. άνθρωποι

Σε 24 ώρες, 1247 άνθρωποι βρέθηκαν θετικοί

Δημοσίευση: 09 Μαρ 2020 20:50

ΡΩΜΗ
Το απόλυτο χάος επικρατεί τις τελευταίες ώρες στην Ιταλία, εκεί όπου σε μια απόφαση που αιφνιδίασε αρκετούς, η ιταλική κυβέρνηση έβαλε σε καραντίνα ολόκληρη την περιφέρεια της Λομβαρδίας, καθώς και 14 ακόμα περιοχές της χώρας. Σε αριθμούς

, αυτό μεταφράζεται σε 16 εκατομμύρια ανθρώπους, οι οποίοι βρίσκονται από χθες , σε καραντίνα.
Η απόφαση αυτή, μπορεί να έσκασε σαν κεραυνός εν αιθρία, ωστόσο μόνο παράλογη δεν είναι, αν αναλογιστεί κανείς ότι σε 24 μόλις ώρες, 1247 άνθρωποι βρέθηκαν θετικοί στον κοροναϊό.
Σε αυτό το πλαίσιο, η ιταλική κυβέρνηση αναγκάστηκε να λάβει δραστικά μέτρα με σκοπό να προσπαθήσει να περιορίσει τη ραγδαία εξάπλωση του ιού.
Άλλωστε, πρόκειται για τη χώρα που έχει «χτυπηθεί» περισσότερο από τον κοροναοϊό, μετρώντας 5883 νοσούντες και 233 νεκρούς.
Η άνευ προηγουμένου αυτή απόφαση, η οποία επηρεάζει, σύμφωνα με το Sky News, πάνω από το ένα τέταρτο των Ιταλών, απαγορεύει σε οποιονδήποτε να εγκαταλείψει ή να εισέλθει στις νέες «κόκκινες ζώνες» τουλάχιστον μέχρι τις 3 Απριλίου. Συγκεκριμένα, επηρεάζει περίπου 10 εκατομμύρια κατοίκους στη Λομβαρδία – συμπεριλαμβανομένης και της οικονομικής πρωτεύουσας, του Μιλάνου- και άλλα έξι εκατομμύρια στις επαρχίες Μοντένα, Πάρμα, Πιασέντσια, Ρέτζιο Εμίλια, Ρίμινι, Πεσάρο και Ουρμπίνο, Αλεσάντρια, Άστι, Νοβάρα, Βερμπάνο- Οσόλα, Βερτσέλι, Πάντοβα, Τρεβίζο και τη Βενετία, με τους εκατομμύρια τουρίστες.
ΧAος μετA την απOφαση
Ενδεικτικές είναι οι σκηνές που επικράτησαν σε πολλές πόλεις της Ιταλίας, το βράδυ του Σαββάτου.
Γεμάτα με κόσμο μπαρ και εστιατόρια ξεκίνησαν γρήγορα να αδειάζουν, με τους θαμώνες να επιστρέφουν γρήγορα στα σπίτια τους, ώστε να πάρουν τα πράγματά τους και να κατευθυνθούν προς το σιδηροδρομικό σταθμό.
ΣΤΙΣ ΗΠΑ
Ο αριθμός των ανθρώπων που βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό στην πολιτεία της Νέας Υόρκης αυξήθηκε χθες σε 105 από 89 που ήταν προχθες, δήλωσε χθες ο κυβερνήτης Άντριου Κουόμο σε ενημέρωση των δημοσιογράφων.
Ο ίδιος είπε ότι ο απολογισμός αυτός περιλαμβάνει 82 κρούσματα στην κομητεία του Γουέστσεστερ, ένα προάστιο της Πόλης της Νέας Υόρκης. Παράλληλα η πολιτεία της Ουάσινγκτον εξετάζει αν απαιτείται η λήψη υποχρεωτικών μέτρων για τον περιορισμό των κοινωνικών συναθροίσεων και την αποφυγή εξάπλωσης του κοροναϊού στην ήδη πληγείσα πολιτεία, όπως δήλωσε σήμερα ο κυβερνήτης της Τζέι Ίνσλι.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass