"Με απέλυσε ο Ραχόι" λέει ο ιδρυτής της El Mundo

Δημοσίευση: 30 Αυγ 2015 8:04



ΜΑΔΡΙΤΗ
Τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης έχουν απολέσει την ανεξαρτησία τους λόγω της οικονομικής κρίσης και εξαρτώνται όλο και περισσότερο από την κυβέρνηση, υποστήριξη ο Πέδρο Ραμίρεθ, ιδρυτικό στέλεχος της εφημερίδας El Mundo και του νέου ειδησεογραφικού ιστοτόπου El Español.
«Η πλειονότητα των Ισπανών δημοσιογράφων αισθάνεται ότι η λογοκρισία και η αυτολογοκρισία επιβάλλονται όλο και περισσότερο στις αίθουσες σύνταξης. Και πολλοί συνάδελφοι θεωρούν ότι η πολιτική και η οικονομική εξουσία προσπαθεί και συχνά καταφέρνει να αναγκάσει τους δημοσιογράφους να γονατίσουν», ανέφερε ο Ραμίρεθ.
«Αυτό σημαίνει ότι τα μέσα ενημέρωσης που έχουν χάσει την κερδοφορία τους είναι όλο και πιο ευάλωτα στην απώλεια της ανεξαρτησίας τους», πρόσθεσε ο ίδιος.
Ο Ραμίρεθ είχε ιδρύσει την El Mundo, μια από τις εφημερίδες με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία στην Ισπανία, το 1989 και απομακρύνθηκε από την εφημερίδα το 2014 ξεκινώντας στη συνέχεια τον ιστότοπο El Espaniol, ο οποίος αναμένεται να λειτουργεί το φθινόπωρο.
Ο δημοσιογράφος υποστηρίζει ότι η απομάκρυνσή του οφειλόταν στις πιέσεις που άσκησε στη διεύθυνση της Ελ Μούντο η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι, σε μια προσπάθεια να αποτρέψει δημοσιογραφικές έρευνες για υποθέσεις διαφθοράς — και ειδικά την παράνομη χρηματοδότηση του κυβερνώντος Λαϊκού Κόμματος (PP).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass