Δεκάδες νεκροί από τη συντριβή αεροσκάφους σε κτίρια στο Πακιστάν

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΥΟ ΟΙ ΕΠΙΖΩΝΤΕΣ TOY AIRBUS A320 - Ο ΠΙΛΟΤΟΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΧΑΣΕ ΙΣΧΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΜΗΧΑΝΕΣ

Δημοσίευση: 23 Μαϊ 2020 12:00

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ
Τουλάχιστον δύο επιβάτες του Airbus που συνετρίβη χθες σε κατοικημένη περιοχή στο Καράτσι σώθηκαν, ενώ νοσοκομεία στο Καράτσι παρέλαβαν 56 σορούς από την περιοχή όπου κατέπεσε επιβατικό αεροσκάφος, που μετέφερε 99 επιβάτες. Ωστόσο, οι αρχές φοβούνται ότι κι άλλοι έχουν σκοτωθεί ενώ άγνωστο παραμένει  πόσα είναι τα θύματα μεταξύ των ανθρώπων που βρίσκονταν στα σπίτια τους και στον δρόμο.

Ο Σιμίν Τζαμάλι, επικεφαλής του Ιατρικού Κέντρου Jinnah Postgraduate, δήλωσε πως στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν 37 σοροί. Άλλες 19 σορούς παρέλαβε το Civil Hospital, είπε  αξιωματούχος του νοσοκομείου. Ο εκπρόσωπος τύπου του επαρχιακού υπουργείου Υγείας Μεεράν Γιουσάφ επιβεβαίωσε στο Reuters πως έχουν επιβεβαιωθεί τουλάχιστον 56 νεκροί και δύο επιζώντες.ΠΑΝΩ ΣΕ ΚΤΙΡΙΑ
Το Airbus των Πακιστανικών Διεθνών Αερογραμμών, με 99 επιβαίνοντες, συνετρίβη πάνω σε κτίρια, ενώ επιχειρούσε να προσεγγίσει το αεροδρόμιο.
Πυκνός καπνός υψώνονταν χθες από την περιοχή όπου κατέπεσε το αεροσκάφος που εκτελούσε την πτήση PK8303. Τμήματα της διαλυμένης ατράκτου σκόρπισαν  στον δρόμο, ανάμεσα στα πολυώροφα κτίρια και ασθενοφόρα προσπαθούσαν να περάσουν ανάμεσα από το πλήθος.
Τουλάχιστον δύο είναι οι επιζώντες. Μεταξύ αυτών και ο Ζαφάρ Μασούντ, ο πρόεδρος της Τράπεζας του Παντζάμπ, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση της επαρχίας Σιντ.
Ο Σίμιν Τζαμάλι, εκτελεστικός διευθυντής του κοντινού νοσοκομείου Τζίνα είπε ότι μεταφέρθηκαν εκεί 17 νεκροί ενώ έκανε λόγο και για 6 τραυματίες. «Το αεροπλάνο χτύπησε πρώτα σε έναν πύργο κινητής τηλεφωνίας και μετά έπεσε στα σπίτια» ανέφερε ένας αυτόπτης μάρτυρας, ο Σακίλ Άχμεντ. Το Airbus A320 εκτελούσε πτήση από τη Λαχόρη για το Καράτσι. Οι πτήσεις εσωτερικού μόλις ξανάρχισαν στο Πακιστάν, μετά τη λήξη της πανδημίας του νέου κορονοϊού.«ΧΑΣΑΜΕ ΤΙΣ ΜΗΧΑΝΕΣ»
Το δυστύχημα σημειώθηκε παραμονές της μουσουλμανικής γιορτής του Αΐντ, όταν πολλοί Πακιστανοί ταξιδεύουν για να επισκεφθούν τις οικογένειές τους.
Το αεροσκάφος έκανε για δεύτερη φορά προσπάθεια να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο του Καράτσι. Ο πιλότος είπε στους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας ότι έχασε ισχύ και από τις δύο μηχανές, σύμφωνα με τον ηχογραφημένο διάλογο που μεταφορτώθηκε στον έγκυρο ιστότοπο παρακολούθησης της αεροπλοΐας liveatc.net. «Γυρίζουμε πίσω, κύριε, χάσαμε τις μηχανές», ακούγεται να λέει μια ανδρική φωνή. Ο ελεγκτής ελευθερώνει και τους δύο διαδρόμους του αεροδρομίου για την προσγείωση, αλλά δευτερόλεπτα αργότερα ο ίδιος άνδρας φωνάζει: Mayday! Mayday! Mayday!. Ακολουθεί σιωπή… «Το τελευταίο που ακούσαμε από τον πιλότο ήταν ότι είχε κάποιο τεχνικό πρόβλημα», είπε ένας εκπρόσωπος της κρατικής εταιρείας αερομεταφορών, ο Αμπντουλάχ Χαν. «Του είπαν από το αεροδρόμιο ότι και οι δύο διάδρομοι ήταν έτοιμοι και μπορούσε να προσγειωθεί αλλά εκείνος αποφάσισε να κάνει μια στροφή (…) Είναι ένα πολύ τραγικό συμβάν», πρόσθεσε.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass