ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

Σκότωσαν 18χρονο με 7 σφαίρες πισώπλατα

Δημοσίευση: 21 Ιουν 2020 12:20

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στις ΗΠΑ, μετά και τη νέα δολοφονία από χέρια αστυνομικών. Αυτή τη φορά θύμα ένας νεαρός 18χρονος άνδρας που πυροβολήθηκε πισώπλατα 7 φορές.


Το έγκλημά του ήταν ότι έτρεξε πεζός ενώ του ζητήθηκε να σταματήσει για έλεγχο. Η δολοφονία έγινε κοντά στην λεωφόρο Redondo Beach. Με βάση τις μαρτυρίες των αστυνομικών ο 18χρονος κρατούσε όπλο και μόλις τους είδε άρχισε να τρέχει.
Από την άλλη η οικογένειά του και ο εργοδότης του ανέφεραν ότι ο νεαρός είναι απόλυτα λογικό να έχει όπλο, μιας και δουλεύει ως σεκιούριτι, αλλά τόνιζαν ότι αποκλείεται να πυροβόλησε ο ίδιος. Το γεγονός ότι έτρεξε το αποδίδουν στον φόβο του για το τι θα επακολουθούσε, τελικά συνέβη το χειρότερο.
Με αφορμή αυτό το πολλοστό βάρβαρο περιστατικό ας δούμε μερικά στατιστικά στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η ζωή των αφροαμερικανών αλλά και των προερχόμενων από άλλες μειονότητες πολιτών στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι καθημερινά σχεδόν σε κίνδυνο.
Η οργάνωση We The Protesters παρουσιάζει στατιστικά στοιχεία της Αμερικανικής αστυνομικής βίας και των δολοφονιών που συνδέονται με την Αστυνομία μέσα στο έτος 2019. Φαίνονται απίστευτα και όμως είναι αληθινά.
1.100 ανθρώποι δολοφονήθηκαν από τις Αρχές μέσα στο 2019. Υπήρξαν μόλις 27 μέρες μέσα στο 2019 που δεν δολοφονήθηκε κάποιος από την αστυνομία στην Αμερική.
Οι μαύροι έχουν τρεις (3) φορές περισσότερες πιθανότητες να δολοφονηθούν από την αστυνομία από τους λευκούς.
Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία εάν είσαι μαύρος και μένεις στην Οκλαχόμα έχεις έξι (6) φορές περισσότερες πιθανότητες να δολοφονηθείς σε σχέση με το εάν έμενες στην Τζόρτζια των ΗΠΑ.
Τα επίπεδα της εγκληματικότητας στις ΗΠΑ δεν σχετίζονται με το ποσοστό της αστυνομικής βίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass