ΡΩΣΙΑ:

Δημοσιογράφος συνελήφθη για εσχάτη προδοσία

Δημοσίευση: 08 Ιουλ 2020 12:38

ΜΟΣΧΑ
Ο πρώην δημοσιογράφος και σύμβουλος του γενικού διευθυντή της κρατικής εταιρείας Roskosmos Ιβάν Σαφρόνοφ συνελήφθη χθες με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας στη Μόσχα, ανακοίνωσε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB) λέγοντας

ότι παρέδιδε μυστικές πληροφορίες σε μια χώρα του ΝΑΤΟ, την οποία δεν κατονομάζει. Σύμφωνα με την εκδοχή της FSB, ο Σαφρόνοφ «εκτελούσε εντολές μιας εκ των μυστικών υπηρεσιών του ΝΑΤΟ, συγκέντρωνε και παρέδιδε στον εκπρόσωπό του στοιχεία σχετικά με τη στρατιωτικό-τεχνολογική συνεργασία, την άμυνα και ασφάλεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας, τα οποία συνιστούν κρατικά μυστικά». Η Roskosmos, η ρωσική διαστημική υπηρεσία, ανακοίνωσε ότι οι κατηγορίες εναντίον του δεν σχετίζονται με τη θέση που είχε ως σύμβουλος επικοινωνίας του γενικού διευθυντή της Roskosmos Ντμίτρι Ρογκόζιν, στην οποία απασχολείται από τον Μάιο. Ο ίδιος ο Ρογκόζιν δήλωσε στο πρακτορείο TASS ότι ο Σαφρόνοφ δεν είχε πρόσβαση σε μυστικές πληροφορίες, ενώ αναφερόμενος στον σύμβουλό του δήλωσε ότι «δεν αμφέβαλα για τον υψηλό του επαγγελματισμό και το προσωπικό του ήθος». Ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι με βάση την ενημέρωση που έχει «η σύλληψή του δεν σχετίζεται με τη δημοσιογραφική του δραστηριότητα, με την οποία ασχολείται ο Ιβάν Σαφρόνοφ».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass