Διαδηλώσεις κατά Νετανιάχου

* Για τη διαχείριση της πανδημίας * Εχουν μολυνθεί 37.463 και πέθαναν 351 άτομα

Δημοσίευση: 13 Ιουλ 2020 12:10

ΤΕΛ ΑΒΙΒ
Έντονα οξυμένες οι τελευταίες ημέρες στο Ισραήλ με χιλιάδες πολίτες να συγκεντρώνονται το  βράδυ του Σαββάτου, στη μεγάλη πλατεία Ραμπίν, του Τελ Αβίβ, για να διαμαρτυρηθούν για τη διαχείριση της κρίσης της πανδημίας και των συνεπειών της από την κυβέρνηση του Μπενιαμίν Νετανιάχου.


Την περασμένη εβδομάδα, αξιωματούχος υπουργείου της κυβέρνησης επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι πρόκειται για ένα ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων στη χώρα, η οποία μετρά ήδη τουλάχιστον 37.463 κρούσματα και 351 θανάτους, μετά την ανακοίνωση του πρώτου κρούσματος εκεί, την 21η Φεβρουαρίου. Εν ολίγοις αναγνωρίζουν ότι η χώρα τους έχει εισέλθει σε ένα δεύτερο κύμα της επιδημίας του νέου κορονoϊού.
Η διαδήλωση οργανώθηκε από οργανώσεις ελεύθερων επαγγελματιών, συλλογικούς φορείς εκπροσώπησης μικρών εταιρειών αλλά και των καλλιτεχνών, κοινωνικών τομέων, οι οποίοι αισθάνονται πως η κυβέρνηση τούς εγκατέλειψε στην τύχη τους, μετά την επιβολή των περιοριστικών μέτρων για την αποτροπή της εξάπλωσης του κορονοϊού.
Στη συγκέντρωση συμμετείχαν φοιτητικές οργανώσεις για να εκφράσουν τις ανησυχίες τους, με φόντο το ότι πάρα πολλοί νέοι έχουν μείνει άνεργοι. Το ποσοστό της ανεργίας στο Ισραήλ κατέγραψε αλματώδη αύξηση τους τελευταίους μήνες, από το 3,4% που καταγραφόταν τον Φεβρουάριο στο 27% τον Απρίλιο, προτού υποχωρήσει στο 23,5% τον Μάιο. Τα δεδομένα του Ιουνίου δεν έχουν δημοσιοποιηθεί ακόμα. Η ισραηλινή αστυνομία δεν ανακοίνωσε κάποια εκτίμηση για τον αριθμό των διαδηλωτών, πάντως σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση ήταν αρκετές χιλιάδες. Βάσει των μέτρων για τις δημόσιες συναθροίσεις, 300 στελέχη των δυνάμεων επιβολής της τάξης περιόρισαν τον αριθμό των ανθρώπων που μπορούσαν να συγκεντρωθούν στην πλατεία Rabin, αλλά οι γειτονικοί δρόμοι γέμισαν με διαδηλωτές που φορούσαν μάσκες. Στο στόχαστρό τους κυρίως ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, με τα πανό να τον χαρακτηρίζουν «διεφθαρμένο». «Χρειαζόμαστε την κυβέρνηση προκειμένου να ρίξει χρήματα, μέχρι να επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Δεν εργαζόμαστε από τα μέσα Μαρτίου, τον Απρίλιο, τον Μάιο, τον Ιούνιο και τον Ιούλιο. Ο Αύγουστος αναμένεται καταστροφικός», δηλώνουν οι πολίτες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΗΝΕΙΟΥ 2024
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass