ΛΙΒΑΝΟΣ

Παραιτήθηκαν αντικυβερνητικοί βουλευτές

Διεθνής τηλεδιάσκεψη για στήριξη της χώρας - Στους 154 οι νεκροί, 25 δεν έχουν ταυτοποιηθεί, πάνω από 60 αγνοούμενοι

Δημοσίευση: 09 Αυγ 2020 12:05

ΒΗΡΥΤΟΣ
Η έκρηξη που σημειώθηκε στο λιμάνι και κατέστρεψε την πρωτεύουσα του Λιβάνου στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 150 ανθρώπους, δήλωσε χθες αξιωματούχος του Υπουργείου Υγείας.

«Ο αριθμός των νεκρών έχει φθάσει τους 154, εκ των οποίων οι 25 δεν έχουν ακόμη ταυτοποιηθεί», δήλωσε ο αξιωματούχος στο Γαλλικό Πρακτορείο, προσθέτοντας ότι υπάρχουν ακόμα πάνω από 60 αγνοούμενοι. Το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε χθες ότι τουλάχιστον 120 από τους 5.000 και πλέον τραυματίες από την έκρηξη της Τρίτης βρίσκονται ακόμη σε κρίσιμη κατάσταση.

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΑΝ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
Το κόμμα Καταέμπ (Kόμμα των Φαλαγγιτών) στον Λίβανο, ένα χριστιανικό πολιτικό κόμμα, που είναι αντίθετο στην κυβέρνηση, η οποία υποστηρίζεται από την οργάνωση Χεζμπολάχ, που έχει την υποστήριξη του Ιράν, ανακοίνωσε χθες την παραίτηση των τριών βουλευτών του από το κοινοβούλιο. Η απόφαση ανακοινώθηκε από τον ηγέτη του κόμματος Σάμι Γκεμαγέλ, στην κηδεία ενός ηγετικού μέλους του κόμματος, που σκοτώθηκε από την καταστροφική έκρηξη που έγινε την Τρίτη. «Οι βουλευτές του Καταέμπ αποφάσισαν…, να περάσουν στην αντιπαράθεση για έναν ελεύθερο, κυρίαρχο και ανεξάρτητο Λίβανο», είπε ο ίδιος. «Προσκαλώ όλους τους αξιότιμους [βουλευτές] να παραιτηθούν ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να αποφασίσουν για το ποιος θα τους κυβερνήσει, χωρίς κάποιος να τους επιβάλλει κάτι», πρόσθεσε. Η Χεζμπολάχ, είναι η μόνη οργάνωση που κράτησε τα όπλα της από την εμφύλια σύρραξη στον Λίβανο (1975-1990), ενώ οι πολιτικοί της σύμμαχοι έχουν την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, που διαθέτει 128 έδρες και έχουν εκλεγεί το 2018. Τουλάχιστον 43 Σύροι βρίσκονται μεταξύ των θυμάτων της έκρηξης μετέδωσε χθες, το τηλεοπτικό κανάλι Al-Mayadeen TV, επικαλούμενο την πρεσβεία της Συρίας στο Λίβανο. Το αναφερόμενο τηλεοπτικό κανάλι έχει την έδρα του στον Λίβανο και βρίσκεται κοντά στην κυβέρνηση του προέδρου της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ.

ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΣΚΕΨΗ
Εν τω μεταξύ βιντεοδιάσκεψη για τον Λίβανο και την έκρηξη στη Βηρυτό θα πραγματοποιηθεί σήμερα. Η βιντεοδιάσκεψη δωρητών θα πραγματοποιηθεί προκειμένου να προσφερθεί στήριξη στον Λίβανο και θα συνδιοργανωθεί από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και τη Γαλλία, σύμφωνα με το γραφείο του Γάλλου προέδρου, ο οποίος επισκέφτηκε την περιοχή. Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανήγγειλε προχθές αργά ότι θα συμμετάσχει σημερα στη βιντεοδιάσκεψη των ηγετών διαφόρων δωρητριών χωρών. «Θα κάνουμε μια βιντεοδιάσκεψη την Κυριακή με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, τους ηγέτες του Λιβάνου και άλλων χωρών του κόσμου», ανέφερε ο Τραμπ μέσω Twitter.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass