Τα «μυστήρια» της Σιγκαπούρης

ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΤΕΡΟΥΣ ΘΑΝΑΤΟΥΣ ΑΠΟ COVID-19;

Δημοσίευση: 18 Σεπ 2020 12:10

ΣΙΓΑΚΠΟΥΡΗ
Η Σιγκαπούρη έχει τους λιγότερους νεκρούς από τον κορονοϊό στον κόσμο, με μόλις 27 θανάτους μεταξύ των περισσότερων από 57.000 ανθρώπων που προσβλήθηκαν από Covid-19 στο νησί αυτό της νοτιοανατολικής Ασίας.


Η αναλογία των θανάτων στη Σιγκαπούρη βρίσκεται στο 0,05% και είναι πολύ κάτω από τον παγκόσμιο μέσο όρο, που κυμαίνεται στο 3%, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώθηκαν από το Reuters από χώρες που έχουν καταγράψει περισσότερα από 1.000 κρούσματα. Επίσης εδώ και δύο μήνες η Σιγκαπούρη δεν έχει καταγράψει νεκρούς από τη νόσο, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας της. Οι κορυφαίοι ειδικοί της χώρας λένε πως οι παράγοντες πίσω από το φαινόμενο αυτό είναι οι εξής:
Περίπου το 95% των κρουσμάτων Covid-19 στη Σιγκαπούρη είναι μεταξύ των μεταναστών εργατών, που στην πλειονότητά τους είναι εικοσάρηδες ή τριαντάρηδες, ζουν συνωστισμένοι σε κοιτώνες και απασχολούνται σε τομείς έντασης εργασίας, όπως οι οικοδομές και τα ναυπηγεία.
Η Σιγκαπούρη έχει καταφέρει να μετριάσει τη διάδοση του ιού μέσω του έγκαιρου εντοπισμού με τη χρήση επιθετικών πολιτικών ιχνηλάτησης των επαφών και διαγνωστικών τεστ που κέρδισαν τους επαίνους του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Διαγνωστικά τεστ έγιναν σε σχεδόν 900.000 ανθρώπους, πάνω από το 15% του πληθυσμού της που φτάνει τα 5,7 εκατομμύρια κατοίκους, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα. Η προληπτική προσέγγιση εφαρμόζεται και στη θεραπεία. Ασθενείς με Covid-19 πάνω από την ηλικία των 45 ετών ή με υποκείμενα νοσήματα που τους καθιστούν ευάλωτους νοσηλεύονται ακόμη κι αν δεν έχουν συμπτώματα, λένε γιατροί.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass