Νέα «πυρά» Ερντογάν κατά της Ελλάδας

ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΔΙΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ ΕΠΑΦΩΝ

Δημοσίευση: 22 Σεπ 2020 12:20

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ
Επικριτικός για τη στάση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών εμφανίστηκε ο Tούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Δεν παρέλειψε, δε, να εκτοξεύσει «πυρά» και κατά της Ελλάδας λίγες ημέρες πριν την ανακοίνωση συμφωνίας Αθήνας –

Άγκυρας για έναρξη των διερευνητικών επαφών.
Ο Tούρκος πρόεδρος επέκρινε τη δομή του Συμβουλίου Ασφαλείας, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι η μοίρα επτά δισεκατομμυρίων ανθρώπων δεν μπορεί να αφήνεται στο έλεος πέντε χωρών. Οπως μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu, ο ίδιος έκανε λόγο για «αποτυχία για ακόμη μια φορά του ΟΗΕ», μιλώντας για καθυστερημένη αντίδραση στην καταστροφική πανδημία COVID-19. «Τα Ηνωμένα Έθνη, τα οποία επιβεβαίωσαν την ύπαρξη πανδημίας εβδομάδες αργότερα, δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων όσον αφορά στη λήψη των απαραίτητων μέτρων για την καταπολέμηση της πανδημίας ή την κάλυψη των αναγκών» είπε χαρακτηριστικά κατά την ομιλία του για την 75η επέτειο του ΟΗΕ.
«Τα Ηνωμένα Έθνη απέτυχαν για άλλη μια φορά κατά τη διάρκεια της επιδημίας» πρόσθεσε. Ο ίδιος υπογράμμισε την αναγκαιότητα μεταρρύθμισης του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. «Το να αφήσεις τη μοίρα 7 δισεκατομμυρίων ανθρώπων στο αίσθημα δικαιοσύνης πέντε χωρών δεν είναι ούτε βιώσιμο ούτε δίκαιο. Μια δομή βασισμένη στη δημοκρατική, διαφανή, υπεύθυνη, αποτελεσματική και δίκαιη εκπροσώπηση αποτελεί αναγκαιότητα πέραν πάσης επιλογής για την ανθρωπότητα» σημείωσε χαρακτηριστικά.
«ΠΥΡΑ» ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Παράλληλα, ο Ερντογάν έκανε αναφορά στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, εκτοξεύοντας έμμεσα πυρά κατά της Ελλάδας. Όπως χαρακτηριστικά είπε «εκείνοι που προσπαθούν να αγνοήσουν την Τουρκία και να επιβάλλουν τους χάρτες τους στην Ανατολική Μεσόγειο, έρχονται [τώρα] στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων».
«Θέλουμε να συζητήσουμε, αλλά δεν πρέπει να καταπατηθούν τα δικαιώματά μας, θέλουμε διάλογο με δίκαιες προτάσεις, σε διαφορετική περίπτωση δεν θα αποφύγουμε κανένα αγώνα. Ο αγώνας μας ξεκίνησε πριν 2.000 χρόνια» σημείωσε.
«Ας δουν την πρόσφατη ιστορία μας... Όσοι υψώνουν ανάστημα μπροστά μας θα πέσουν με την πρώτη φουρτούνα σαν τα κούφια δέντρα. Ο λαός μας ξέρει να πληρώνει το τίμημα» κατέληξε.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass