Ο Τζο Μπάιντεν ο 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ

Κέρδισε και στην Πενσιλβάνια -«Ηρθε η ώρα η Αμερική να ενωθεί και να θεραπευθεί», τόνισε στην πρώτη δήλωσή του -Οι εκλογές δεν έχουν τελειώσει ακόμη, απάντησε ο Τραμπ

Δημοσίευση: 08 Νοε 2020 12:28

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ
Ο Τζο Μπάιντεν θα γίνει ο 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ, σύμφωνα με τα μεγάλα αμερικανικά ΜΜΕ, καθώς κέρδισε την Πενσιλβάνια, την πολιτεία όπου γεννήθηκε, και πέρασε τους 270 εκλέκτορες.


Ο Τζο Μπάιντεν αναδεικνύεται πρόεδρος, κερδίζοντας την Πενσιλβανία και τις 20 ψήφους εκλεκτόρων μόλις ανακοίνωσε το AP. Μια νίκη που αποτελεί ιστορική στιγμή για την Αμερική και για τον κόσμο, μετά από τέσσερα χρόνια ρήξης υπό τον Ρεπουμπλικανό Ντόναλντ Τραμπ.
Σύμφωνα με τις προβολές του Edison Research και μεγάλων τηλεοπτικών δικτύων, περιλαμβανομένου του CNN και του NBC, ο Μπάιντεν θα εξασφαλίσει περισσότερους από τους 270 εκλέκτορες που χρειάζεται για να εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του CNN, ο Μπάιντεν με τις 20 ψήφους εκλεκτόρων της Πενσιλβάνιας έχει συγκεντρώσει 273 εκλέκτορες έναντι 213 του Ντόναλντ Τραμπ. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του AP, ο Μπάιντεν συγκέντρωσε με τους εκλέκτορες της Πενσιλβάνιας 284. Υπενθυμίζεται ότι ο Τζο Μπάιντεν διετέλεσε αντιπρόεδρος των ΗΠΑ υπό τον Μπαράκ Ομπάμα. Καθ 'όλη τη διάρκεια της εκστρατείας του, ο Μπάιντεν υποστήριξε ότι διακυβεύεται η «ψυχή του έθνους» και υποσχέθηκε ότι θα επιδιώξει να θεραπεύσει μια χώρα που έχει καταστραφεί από την προεδρία του Τραμπ.
Η πρώτη δήλωση Μπάιντεν
Στην πρώτη του δήλωση ως πρόεδρος των ΗΠΑ ο Τζο Μπάιντεν ευχαρίστησε τον Αμερικανικό λαό για την υποστήριξή του.
Στη δήλωσή του τονίζει ότι τον τιμά η εμπιστοσύνη που έδειξε ο Αμερικανικός λαός στον ίδιο και την Καμάλα Χάρις η οποία θα γίνει η νέα αντιπρόεδρος των ΗΠΑ. «Αντιμέτωποι με πρωτοφανή εμπόδια, ένας αριθμός ρεκόρ Αμερικανών ψήφισε. Αποδεικνύοντας για άλλη μία φορά, ότι η δημοκρατία χτυπά βαθιά στην καρδιά της Αμερικής. Συνεχίζοντας ο Μπάιντεν κάλεσε του Αμερικανούς να ενωθούν σε αυτήν την περίοδο της κρίσης. «Με την εκστρατεία να έχει τελειώσει, ήρθε η ώρα να αφήσουμε πίσω μας τον θυμό και τη σκληρή ρητορική και να ενωθούμε ως έθνος», δήλωσε ο Μπάιντεν. «Ήρθε η ώρα η Αμερική να ενωθεί. Και να θεραπευθεί», συνέχισε και τόνισε: «Είμαστε οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Και δεν υπάρχει τίποτα που δεν μπορούμε να κάνουμε, αν το κάνουμε μαζί».
Πολίτες στην Ουάσινγκτον στο άκουσμα της είδησης ότι ο Τζο Μπάιντεν είναι ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ βγήκαν στους δρόμους για να πανηγυρίσουν.
Τραμπ: Οι εκλογές δεν έχουν τελειώσει
Στο μεταξύ, ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε χθες πως το επιτελείο του θα αρχίσει να προσβάλλει τα αποτελέσματα των αμερικανικών προεδρικών εκλογών στα δικαστήρια την ερχόμενη εβδομάδα, λέγοντας πως «οι εκλογές είναι ακόμη πολύ μακριά από το να έχουν τελειώσει». «Όλοι ξέρουμε γιατί ο Τζο Μπάιντεν βιάζεται να προσποιηθεί ανυπόστατα ότι είναι ο νικητής, και γιατί οι σύμμαχοί του στα ΜΜΕ προσπαθούν τόσο πολύ να τον βοηθήσουν: δεν θέλουν να γίνει γνωστή η αλήθεια», ανέφερε σε μια δήλωση. «Το απλό γεγονός είναι πως αυτές οι εκλογές είναι ακόμη πολύ μακριά από το να έχουν τελειώσει».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass