ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Εφτασε κρυφά το πρώτο φορτίο εμβολίων της Pfizer

Αποθηκεύτηκαν σε μυστική τοποθεσία γιατί η κυβέρνηση φοβάται επιχείρηση κλοπής ή δολιοφθοράς

Δημοσίευση: 05 Δεκ 2020 12:35

ΛΟΝΔΙΝΟ
Με μία άκρως απόρρητη αποστολή μεταφοράς με φορτηγά χωρίς διακριτικά, μέσω του ευρωτούνελ, έφθασε ήδη στη Βρετανία το πρώτο φορτίο των εμβολίων της Pfizer κατά του νέου κορονοϊού.


Μετά το πράσινο φως που άναψε στο εμβόλιο των Pfizer / BioNTech η ανεξάρτητη Ρυθμιστική Αρχή Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας (MHRA), οι βρετανικές Αρχές κινήθηκαν γρήγορα και το φορτίο μεταφέρθηκε σε τοποθεσία που δεν έχει αποκαλυφθεί, καθώς η κυβέρνηση φοβάται μήπως επιχειρήσουν συμμορίες να βάλουν στο χέρι τα εμβόλια, ή να τα καταστρέψουν στην προσπάθεια να τα κλέψουν. Από την άγνωστη αυτή τοποθεσία οι πρώτες 800.000 δόσεις των εμβολίων θα μεταφερθούν σε ειδικά εξοπλισμένα εργαστήρια για να ελεγχθεί εκ νέου αν είναι ασφαλή προς χρήση, προτού διανεμηθούν σε νοσοκομεία και κέντρα εμβολιασμού σε ολόκληρη τη Βρετανία.
Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει παραγγείλει 40 εκατ. δόσεις, αρκετές για τον εμβολιασμό 20 εκατ. ανθρώπων. Οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν την ερχόμενη εβδομάδα και σύμφωνα με εκτιμήσεις του αναπληρωτή αρχίατρου της Αγγλίας, το πρώτο κύμα τους μπορεί να αποτρέψει έως και το 99% των εισαγωγών ασθενών με Covid-19 σε νοσοκομεία και των θανάτων. Ο καθηγητής Τζόναθαν Βαν Ταμ είπε στο BBC ότι αυτό θα είναι εφικτό εφόσον το εμβόλιο αποδειχθεί στην πράξη λίαν αποτελεσματικό και το λάβουν όλοι όσοι περιλαμβάνονται στη λίστα προτεραιότητας. Ρόλο-κλειδί θα παίξει η «ταχύτερη δυνατή» και στον «μέγιστο δυνατό αριθμό» διανομή του εμβολίου στη Βρετανία, είπε ο καθηγητής, αλλά παραδέχθηκε ότι θα πρέπει να υπάρχει κάποια ευελιξία αναφορικά με τη λίστα των ομάδων ύψιστης προτεραιότητας.
Τα εμβόλια των Pfizer / BioNTech παρασκευάζονται στη μονάδα παραγωγής στην πόλη Puurs του Βελγίου και έφθασαν στη Βρετανία μέσω του ευρωτούνελ. Η Ιντερπόλ έχει προειδοποιήσει για τον κίνδυνο εγκληματικές συμμορίες να προσπαθήσουν να διεισδύσουν και να διαταράξουν τις αλυσίδες τροφοδοσίας, ή να ρίξουν πλαστά εμβόλια στη μαύρη αγορά, ενώ υπουργοί της κυβέρνησης Τζόνσον κάλεσαν το Facebook και το Instagram να βάλουν φρένο στις θεωρίες συνωμοσίας που διασπείρουν αντιεμβολιαστές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass