ΗΠΑ

Οικοδεσπότης ο Τομ Χανκς στην ορκωμοσία Μπάιντεν

Η Lady Gaga θα τραγουδήσει τον εθνικό ύμνο και η Τζένιφερ Λόπεζ θα χορέψει -Αδειάζουν τον Τραμπ εταιρείες-κολοσσοί

Δημοσίευση: 15 Ιαν 2021 12:05

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ

Η Lady Gaga και η Τζένιφερ Λόπεζ θα βρεθούν επί σκηνής, μαζί με άλλους,

κατά την τελετή της ορκωμοσίας του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν την ερχόμενη εβδομάδα στην Ουάσιγκτον, η οποία θα αποτελέσει μια βιτρίνα της διαφορετικότητας στην Αμερική, όπως ανακοίνωσε η ομάδα του.
Οι δύο καλλιτέχνιδες θα τραγουδήσουν κατά την τελετή της ορκωμοσίας του 46ου προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών που θα πραγματοποιηθεί στις 20 Ιανουαρίου και στην οποία θα συμμετάσχουν ακόμη ένας μαύρος πυροσβέστης από την Τζόρτζια, μία πρώην Νέα Δαφνοστεφής Ποιήτρια, ένας καθολικός ιερέας και ένας πάστορας από τη γενέτειρα του Μπάιντεν, το Γουίλμινγκτον του Ντελαγουέρ.
Παράλληλα με την ορκωμοσία θα μεταδοθεί τηλεοπτικά ένα σόου, του οποίου οικοδεσπότης αναμένεται να είναι ο Τομ Χανκς, που θα περιγράφει τον παλμό της εκδήλωσης σε όλη την Αμερική.
Χωρίς κοινό η ορκωμοσία
Η τελετή της ορκωμοσίας θα είναι περιορισμένη εξαιτίας της πανδημίας της Covid-19 και των αυξανόμενων ανησυχιών για την ασφάλεια αφού ένας όχλος υποστηρικτών του Τραμπ επιτέθηκε στο Καπιτώλιο. Το κοινό δεν θα μπορεί να είναι παρών για να παρακολουθήσει την ορκωμοσία που θα γίνει στον δυτικό τομέα του κτιρίου του Καπιτωλίου, ο οποίος έχει πλέον οχυρωθεί με φράκτες και προστατεύεται από χιλιάδες μέλη της Εθνοφρουράς. Ανακοινώνοντας αυτούς που θα μιλήσουν κατά την τελετή, η ομάδα του Μπάιντεν αναφέρθηκε στην υποστήριξη της Lady Gaga στα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ και σε θέματα υγείας, καθώς και τη συμβολή της Λόπεζ στη συνειδητοποίηση της δυσανάλογης επίδρασης του νέου κορονοϊού στους Λατινοαμερικανούς.ΑΔΕΙΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΤΡΑΜΠ
Εν τω μεταξύ με ραγδαίο ρυθμό προχωρούν οι εξελίξεις στις ΗΠΑ για τον «έκπτωτο» πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.
Τα πρωτοφανή γεγονότα στο Καπιτώλιου αμαύρωσαν, όσο ποτέ άλλοτε, τη φήμη του Τραμπ, ο οποίος, για δεύτερη φορά παραπέμπεται σε διαδικασία με αντικείμενο την καθαίρεσή του. Σύμφωνα με αμερικανικά μέσα, η φράση αυτή χρησιμοποιείται κατά κόρον από ακροδεξιές ομάδες και υποστηρικτές της οπλοκατοχής. Σε φωτογραφίες που κατά καιρούς έχουν έρθει στη δημοσιότητα η φράση φαίνεται να είναι γραμμένη ακόμα και στην είσοδο οπλοπωλείων.ΜΑΣΚΑ «ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ»
Οι αμφιέσεις και οι χαρακτηριστικές φράσεις των αρχαίων Ελλήνων – και δη των Σπαρτιατών – δεν χρησιμοποιούνται μόνο από εγχώριους εθνικιστές και κάθε είδους ψεκασμένους, αλλά και στη διχασμένη Αμερική του Ντόναλντ Τραμπ. Έτσι, εξηγείται το γεγονός ότι η βουλευτής των Ρεπουμπλικάνων Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν εθεάθη με μάσκα που έγραφε «MOLON LABE». Πρόκειται για μια ελαφρώς λανθασμένη απόδοση της ιστορικής ρήσης «μολών λαβέ» του Λεωνίδα, (δηλαδή «ελάτε να τα πάρετε»)  καθώς στα αγγλικά η γραφή αυτή προφέρεται… «μολόν λέιμπ». Σύμφωνα με αμερικανικά μέσα, η φράση αυτή χρησιμοποιείται κατά κόρον από ακροδεξιές ομάδες και υποστηρικτές της οπλοκατοχής.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass