ΚΟΜΙΣΙΟΝ

Να έχει εμβολιαστεί το 70% των ενηλίκων μέχρι το καλοκαίρι

Συνεργασία κρατών-μελών για πιστοποιητικά εμβολιασμού που διευκολύνουν τις μετακινήσεις

Δημοσίευση: 20 Ιαν 2021 12:40

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνέστησε χθες στις χώρες-μέλη να εμβολιάσουν κατά της Covid-19 τουλάχιστον επτά στους δέκα ενήλικες μέχρι το καλοκαίρι.


Η Επιτροπή ωστόσο δεν διευκρίνισε αν η παραγωγή των εγκεκριμένων εμβολίων επαρκεί για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, επισημαίνει το Reuters. Εναπόκειται εξάλλου στις χώρες-μέλη να σχεδιάζουν τα εμβολιαστικά προγράμματα και να αποφασίζουν ποιες θα είναι οι ομάδες πρώτης προτεραιότητας.
Προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της Επιτροπής θα πρέπει να έχουν εμβολιαστεί μέχρι το καλοκαίρι 200 εκατομμύρια Ευρωπαίοι, κάτι που πιθανότατα θα απαιτήσει 400 εκατ. δόσεις εμβολίων. Ακόμα, η Κομισιόν συστήνει τον εμβολιασμό τουλάχιστον του 80% των ενηλίκων άνω των 80 ετών, καθώς και το 80% του υγειονομικού προσωπικού, μέχρι τον Μάρτιο.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει συνάψει συμφωνίες για 2,3 δισεκατομμύρια δόσεις εμβολίων και υποψηφίων εμβολίων, μέχρι στιγμής όμως μόνο δύο έχουν λάβει άδεια κυκλοφορίας στην Ένωση.
Παρά τις καθυστερήσεις που έχουν σημειωθεί, η ΕΕ ελπίζει ότι θα έχει λάβει μέχρι τα τέλη του έτους 600 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου των Pfizer / BioNtech, αρκετές για τον εμβολιασμό 300 εκατ. ανθρώπων.
Ακόμα, η Επιτροπή ζητά από τις χώρες μέλη να εντείνουν τα προγράμματα γενετικής αλληλούχησης προκειμένου να ανιχνεύονται νέα στελέχη του ιού. Το ποσοστό των θετικών δειγμάτων που αλληλουχίζονται συνιστάται να αυξηθεί στο 5%, από λιγότερο από 1% σήμερα. Τέλος, η Κομισιόν ανέφερε ότι συνεργάζεται με τις κυβερνήσεις των χωρών-μελών ώστε μέχρι το τέλος του μήνα να έχει αποφασιστεί μια κοινή στρατηγική σχετικά με τα πιστοποιητικά εμβολιασμού που διευκολύνουν τις μετακινήσεις.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass