ΗΠΑ

Αθώος ο Τραμπ για την υποκίνηση σε εξέγερση

«Η δημοκρατία είναι εύθραυστη» δήλωσε αντιδρώντας ο πρόεδρος Μπάιντεν

Δημοσίευση: 15 Φεβ 2021 13:05

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ


Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κρίθηκε πως δεν είναι ένοχος για «υποκίνηση» της φονικής επίθεσης στο Καπιτώλιο, έπειτα από μια ιστορική δίκη στη Γερουσία, που σημαδεύτηκε από τη μετάδοση σοκαριστικών εικόνων.
Χάρη στην ισχυρή ακόμη υποστήριξη των Ρεπουμπλικανών, ο δισεκατομμυριούχος απέφυγε την καταδίκη, όμως επτά γερουσιαστές του κόμματός του ψήφισαν υπέρ της καταδίκης του.
Αμέσως μετά την ετυμηγορία, ο πρώην πρόεδρος χαιρέτισε το τέλος ενός «κυνηγιού μαγισσών», υποσχόμενος να συνεχίσει να υπερασπίζεται «το μεγαλείο της Αμερικής».
Είναι η δεύτερη απαλλαγή του Ντόναλντ Τραμπ σε ισάριθμες διαδικασίες αποπομπής, μια μοναδική περίπτωση στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε πως η αθώωση του προκατόχου του Ντόναλντ Τραμπ στη δίκη του στη Γερουσία για υποκίνηση εξέγερσης, είναι μια υπενθύμιση πως η δημοκρατία είναι εύθραυστη και πως κάθε Αμερικανός έχει καθήκον να υπερασπίζεται την αλήθεια.
«Αυτό το θλιβερό κεφάλαιο στην ιστορία μας, μας υπενθυμίζει ότι η δημοκρατία είναι εύθραυστη», τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος σε ανακοίνωση που εξέδωσε λίγες ώρες μετά την ψηφοφορία της Γερουσίας.
«Ο Ντόναλντ Τραμπ διά του παρόντος απαλλάσσεται», δήλωσε ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Πάτρικ Λίχι που προήδρευε της διαδικασίας, ανακοινώνοντας το αποτέλεσμα της τελικής ψηφοφορίας: 57 ψήφοι υπέρ της καταδίκης του, 43 κατά. Οι 50 Δημοκρατικοί χρειάζονταν 17 ρεπουμπλικανικές ψήφους προκειμένου να τον καταδικάσουν στη βάση ενός κανόνα δύο τρίτων.
«Παράλογη» κατηγορία ή ένας πρόεδρος που «πρόδωσε» τους Αμερικανούς υποστηρίζοντας τους ταραξίες; Οι δικηγόροι του Ρεπουμπλικανού δισεκατομμυριούχου και οι εκλεγμένοι Δημοκρατικοί που ανέλαβαν τον ρόλο της πολιτικής αγωγής ενώπιον της Γερουσίας διασταύρωσαν τα ξίφη τους επί πέντε ημέρες.
Οι Δημοκρατικοί ήθελαν να δουν τον Ντόναλντ Τραμπ να κρίνεται ένοχος, ώστε στη συνέχεια με μια νέα ψηφοφορία να επιτύχουν να μην μπορεί να ξαναβάλει υποψηφιότητα.
Κατά τη γνώμη τους, είναι ο κύριος υπεύθυνος των γεγονότων της 6ης Ιανουαρίου, όταν ένα πλήθος οργισμένων υποστηρικτών του εισέβαλε στο Καπιτώλιο την ώρα που το αμερικανικό Κογκρέσο ετοιμαζόταν να επικυρώσει την ήττα του στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass