Ε.Ε.: Ελλείψεις απειλούν την παραγωγή των εμβολίων

Δημοσίευση: 10 Απρ 2021 12:29

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ


Ανησυχία επικρατεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση για δυσχέρειες στην παραγωγή εμβολίων κορονοϊού στην Ευρώπη και αναζητούνται λύσεις, όπως αναφέρει εσωτερική έκθεση της Ομάδας Δράσης (Taskforce) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα εμβόλια. Στην έκθεση αναφέρεται το οικονομικό περιοδικό «Business Insider», στη διάθεση του οποίου βρίσκεται. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, υπάρχουν πραγματικές ή επαπειλούμενες ελλείψεις κυρίως σε νανοσωματίδια λιπιδίων, τα οποία είναι απαραίτητα για την παραγωγή εμβολίων, καθώς επίσης και σε φαρμακευτικές σακούλες μιας χρήσης και φίλτρα. Όσον αφορά στο τελευταίο, υπάρχουν ακόμη «σημαντικές ελλείψεις». Η εσωτερική έκθεση χρονολογείται από τις 30 Μαρτίου, αναφέρει το περιοδικό. Σύμφωνα όμως με μία εκπρόσωπο του Επιτρόπου Εμπορίου της Ευρωπαϊκή Ένωσης και τον επικεφαλής της Ομάδας Δράσης (Taskforce) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Τιερί Μπρετόν αντικατοπτρίζει την τρέχουσα κατάσταση, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. «Παρατηρήσαμε (επίσης) ότι υπάρχει έλλειψη ιδίως από φαρμακευτικές σακούλες εμβολίων», είπε η εκπρόσωπος στο «Business Insider», παραπέμποντας ταυτόχρονα σε επένδυση άνω των 25 εκατομμυρίων ευρώ της αμερικανικής φαρμακευτικής εταιρείας Merck που τις παράγει σε εργοστάσιο στη Γαλλία. Αυτή η επένδυση αναφέρεται επίσης και στην εν λόγω εσωτερική έκθεση της Κομισιόν και πρόκειται να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των υπαρχουσών ελλείψεων.
Η εκπρόσωπος του Επιτρόπου Εμπορίου της Ευρωπαϊκή Ένωσης επιβεβαίωσε περαιτέρω τις «ανησυχίες σχετικά με την έλλειψη νανοσωματιδίων λιπιδίων, τα οποία χρησιμοποιούνται για την παρασκευή εμβολίων mRNA», όπως αυτά που παρασκευάζει η γερμανική Biontech.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass