ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Από «στραγγαλισμό» ο θάνατος του Νικ. Γκλουσκόφ

Δημοσίευση: 11 Απρ 2021 12:06

ΛΟΝΔΙΝΟ
Ο Ρώσος επιχειρηματίας Νικολάι Γκλουσκόφ, ο οποίος βρέθηκε νεκρός το 2018, στραγγαλίστηκε στο σπίτι του στο νοτιοδυτικό Λονδίνο από ένα άγνωστο πρόσωπο, είναι το πόρισμα Βρετανού ιατροδικαστή, μετέδωσε το BBC. Ο Γκλουσκόφ έφυγε από τη Ρωσία

αφού κατηγορήθηκε για απάτη κατά τη διάρκεια της θητείας του ως αναπληρωτής διευθυντής της αεροπορικής εταιρείας Aeroflot και του χορηγήθηκε πολιτικό άσυλο στη Βρετανία το 2010, έγραψε χθες το BBC.
Το πόρισμα του ανώτερου ιατροδικαστή Σίνγερε Ίνγιαμα είναι ότι ο θάνατός του οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια. Σε ιατροδικαστική έκθεση που αναφέρθηκε συνοπτικά στο δικαστήριο επισημαίνεται ότι τα τραύματα που έφερε “μπορούν να είναι συμβατά με λαβή στον λαιμό από έναν δράστη που βρισκόταν πίσω από το θύμα”.
Η βρετανική αστυνομία έχει απευθύνει έκκληση για πληροφορίες στο πλαίσιο έρευνας για δολοφονία και έχει διευκρινίσει ότι αναζητά τα ίχνη ενός μαύρου αυτοκινήτου το οποίο είχε θεαθή κοντά στο σπίτι του, αλλά δεν βρέθηκε ποτέ.
Η ανακοίνωση του επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της αστυνομίας: «Είναι μια εξαιρετικά πολύπλοκη, δύσκολη έρευνα από την αρχή. Οι αστυνομικοί πήραν εκατοντάδες καταθέσεις και συνέλεξαν μεγάλο όγκο αποδεικτικού υλικού, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει συλλήψεις».
Ο Γκλουσκόφ ήταν επίσης συνεργάτης του αποθανόντος Ρώσου μεγιστάνα Μπόρις Μπερεζόφσκι, ο οποίος είχε βρεθεί νεκρός τον Μάρτιο του 2013 με ένα μαντήλι δεμένο γύρω από τον λαιμό του στο μπάνιο πολυτελούς έπαυλης δυτικά του Λονδίνου.
Η οικογένειά του είχε εκφράσει φόβους ότι μπορεί να δολοφονήθηκε από εχθρούς από τη Ρωσία. Η βρετανική αστυνομία και ιατροδικαστικοί ειδικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι επρόκειτο για αυτοκτονία, αν και Βρετανός δικαστής ανέφερε στην ετυμηγορία του το 2014 ότι δεν μπορεί να είναι βέβαιος ότι ο Μπερεζόφσκι αυτοκτόνησε ή ήταν θύμα εγκληματικής ενέργειας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass