Του κόσμου τα παράξενα

Δημοσίευση: 09 Μαϊ 2021 12:40

SOS από φάρο


Ώρες αγωνίας έζησε ένας άνδρας στην Αυστραλία, που έπεσε από το σκάφος του ανοιχτά του Κουίνσλαντ, αλλά κατάφερε να κολυμπήσει μέχρι έναν φάρο και να γαντζωθεί πάνω του. Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης έστησαν ολόκληρη επιχείρηση για τον εντοπισμό του Ντέιβιντ Σίμπσον, από τη στιγμή που βρέθηκε το μήκους 13 μέτρων γιοτ του να έχει προσαράξει γύρω στις 04:00 τα χαράματα τοπική ώρα. Η μηχανή του γιοτ δούλευε ακόμη, ενώ βρέθηκαν πάνω του ένας σκύλος κι ένα κινητό τηλέφωνο, με αποτέλεσμα οι Αρχές να ξεκινήσουν έρευνα από αέρος και θαλάσσης στη γύρω περιοχή. Έμπειρος ναυτικός ο 64χρονος σκίπερ, είπε μετά την περιπέτειά του, στο αυστραλιανό δίκτυο Channel Nine ότι ένα ισχυρό κύμα τον πέταξε απ’ το σκάφος του την ώρα που προσπαθούσε να δέσει σφικτά τη σωσίβια λέμβο για να μην την παρασύρει η θάλασσα. 30 άτομα μετείχαν συνολικά στην έρευνα μέχρι που βρήκαν λίγες ώρες αργότερα τον ναυαγό γαντζωμένο σ’ έναν φάρο καταμεσής του ωκεανού, όπου είχε φθάσει κολυμπώντας μια απόσταση περίπου δύο χιλιομέτρων. Ο 64χρονος κάλυπτε με τα χέρια του τον φάρο σε μια προσπάθεια να εκπέμψει σήμα SOS σε παραπλέοντα σκάφη. Ένα φορτηγό πλοίο εντόπισε το σήμα και ειδοποίησε τις Αρχές.

Δακτυλικά αποτυπώματα
Το 1975 η αστυνομία πήρε δακτυλικά αποτυπώματα από έξι χιμπατζήδες και δύο ουραγκοτάγκους που στεγάζονταν σε ζωολογικούς κήπους στην Αγγλία. Οι αρχές δεν το έκαναν από περιέργεια, αλλά επειδή αναζητούσαν λύση σε ορισμένα εγκλήματα της εποχής. Τελικά έπεσαν διάνα. Τα δακτυλικά τους αποτυπώματα δεν μπορούσαν να διακριθούν με γυμνό μάτι. Δεν διέφεραν από τα ανθρώπινα. Δύο δεκαετίες αργότερα, το 1996, ένα διαφορετικό είδος θηλαστικού είχε θεωρηθεί «ύποπτο»: το κοάλα. Αν και η πρώτη ανακάλυψη δεν αποτελούσε έκπληξη, τα κοάλα διαφέρουν πολύ εξελικτικά από τους ανθρώπους. Το γιατί είναι χρήσιμο για τον άνθρωπο είναι προφανές. Τα χέρια μας είναι φτιαγμένα για να πιάνουν, να κρατάνε και να χειρίζονται αντικείμενα. Για τα κοάλα υπάρχει διαφορετική εξήγηση. Τα συμπαθέστατα θηλαστικά που ζούνε στην Ωκεανία είναι πολύ επιλεκτικά στο φαγητό τους, δείχνοντας ιδιαίτερη προτίμηση σε φύλλα ευκαλύπτου συγκεκριμένης ηλικίας. Με την αφή αντιλαμβάνονται ποια φύλλα είναι κατάλληλα για βρώση. Προφανώς, οι αρχές δεν πιστεύουν ποτέ ότι τα κοάλα θα είναι ένοχα για μια ληστεία τράπεζας, αλλά πολύ πιθανόν τα δαχτυλικά τους αποτυπώματα να βρεθούν τυχαία σε μια σκηνή εγκλήματος. Επομένως, πρέπει να απορρίπτονται και να μην καταζητούνται περαιτέρω δράστες.

Eφοδος σε μοναστήρι
Μια υπόθεση η οποία δείχνει μέχρι ποια σημεία νοσηρότητας μπορεί να φτάσει ο ανθρώπινος εγκέφαλος ήρθε στο φως της δημοσιότητας από τη Ρωσία. Αστυνομικοί έκαναν επιδρομή ξημερώματα σε ένα μοναστήρι, στα Ουράλια Όρη και συνέλαβαν έναν πρώην ιερέα, ο οποίος το είχε καταλάβει και φέρεται ότι προέτρεπε τις μοναχές να αυτοκτονήσουν. Ο πάτερ Σεργκέι μεταφέρθηκε στη Μόσχα, περίπου 1.400 χιλιόμετρα από τη μονή, όπου δικαστήριο διέταξε να παραμείνει υπό κράτηση για δύο μήνες. Βίντεο που αναρτήθηκαν στα social media δείχνουν τους αστυνομικούς των Ειδικών Δυνάμεων και πολλούς πιστούς που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το μοναστήρι.
Ο πάτερ Σεργκέι, κατά κόσμον Νικολάι Ρομανόφ, έγινε γνωστός στη Ρωσία επειδή αρνήθηκε την ύπαρξη του νέου κορονοϊού, υποκίνησε κινητοποιήσεις ενάντια στο κλείσιμο των ναών λόγω της πανδημίας και επέκρινε τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία. Κατέλαβε τη Μονή Σρεντνεουράλσκι, στο Γεκατερίνεμπουργκ, τον Ιούνιο και αρνιόταν να φύγει.
Η Εκκλησία τον καθαίρεσε τον Σεπτέμβριο, επειδή αγνόησε την απαγόρευση που του είχε επιβληθεί να τελεί λειτουργίες και να κηρύττει, ωστόσο ορισμένοι πιστοί παρέμειναν στο πλευρό του. Η Ερευνητική Επιτροπή, τον κατηγορεί ότι προέτρεψε τουλάχιστον 10 μοναχές να βάλουν τέλος στη ζωή τους και ανήρτησε το κήρυγμά του στο διαδίκτυο. Στο παρελθόν, ο πρώην ιερέας είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 13 ετών για ανθρωποκτονία και ληστεία, αλλά αφέθηκε ελεύθερος τη δεκαετία του 1990.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass