ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΥ:

Χάνουμε έδαφος από την επέλαση της μετάλλαξης «Δέλτα»

CDC: ΜΕΤΑΔΟΤΙΚΗ ΟΣΟ ΚΑΙ Η ΑΝΕΜΟΒΛΟΓΙΑ

Δημοσίευση: 31 Ιουλ 2021 12:04

ΓΕΝΕΥΗ

Τα κέρδη που έχουν με κόπο κατακτηθεί έναντι της COVID-19 χάνονται καθώς η έντονα

μεταδοτική μετάλλαξη Δέλτα εξαπλώνεται, όμως τα εγκεκριμένα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας εμβόλια παραμένουν αποτελεσματικά έναντι της νόσου, ανακοίνωσε χθες ο ΠΟΥ.
«Tα εμβόλια που έχουν μέχρι στιγμής εγκριθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας προσφέρουν, όλα, σημαντική προστασία έναντι της σοβαρής νόσησης και της εισαγωγής σε νοσοκομείο» δήλωσε ο επικεφαλής εκτάκτων συνθηκών του Οργανισμού, Μάικ Ράιαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. «Παλεύουμε με τον ίδιο ιό αλλά με έναν ιό που έχει γίνει πιο προσαρμοστικός». Από την πλευρά της η τεχνική επικεφαλής του ΠΟΥ Μαρία Βαν Κερκόβε δήλωσε ότι δεν έχουν ακόμη παρατηρηθεί υψηλότερα ποσοστά θνητότητας από την μετάλλαξη «Δέλτα».
H ανησυχία για τη μετάλλαξη Δέλτα εντείνεται σε παγκόσμιο επίπεδο. Ενδεικτικά είναι τα όσα αναφέρει εσωτερικό έγγραφο των αμερικανικών Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), σύμφωνα με το οποίο η νέα μετάλλαξη είναι μακράν πιο μεταδοτική από τις άλλες, ικανή να σπάσει την ασπίδα προστασίας των εμβολίων και να προκαλέσει σοβαρότερη ασθένεια από όλες τις άλλες παραλλαγές του κορονοϊού. Το σχετικό ενημερωτικό έγγραφο που αποκάλυψε η Washington Post αναφέρει ότι η μετάλλαξη Δέλτα είναι πιο μεταδοτική από όλους τους ιούς MERS, SARS, Έμπολα, το κοινό κρυολόγημα, την εποχική γρίπη και την ιλαρά, ενώ είναι εξίσου μεταδοτική με την ανεμοβλογιά.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass