Συνεργασία για Ταλιμπάν και κλιματική αλλαγή

Μεταξύ Τζόνσον-Ερντογάν στη Νέα Υόρκη *Στις 29 Σεπτεμβρίου η επίσκεψη του Τούρκου προέδρου στο Κρεμλίνο

Δημοσίευση: 22 Σεπ 2021 12:10

Συνάντηση με τον Μπόρις Τζόνσον είχε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογαν στη Νέα Υόρκη, όπου βρίσκεται για να παραστεί στην 76η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.


Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο «Σπίτι της Τουρκίας» και διήρκησε περίπου 40 λεπτά. Συμμετείχαν επίσης ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο Υπουργός Πολιτισμού Μεχμέτ Νουρί Ερσόι, ο Υπουργός Άμυνας Χουλούσι Ακάρ και ο Αντιπρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ Μπιναλί Γιλντιρίμ.
Η συνάντηση έγινε στη Νέα Υόρκη κεκλεισμένων των θυρών και διήρκεσε 40 λεπτά.
Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Ντάουνινγκ Στριτ, οι δύο ηγέτες «ευχαρίστησαν ο ένας τον άλλον για την αλληλοϋποστήριξή τους αναφορικά με την εκκένωση του Αφγανιστάν τον περασμένο μήνα». Ο Βρετανός πρωθυπουργός ζητά την διασφάλιση, ότι “οποιαδήποτε διεθνής αναγνώριση των Ταλιμπάν θα βασίζεται σε αυτούς που σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα και επιτρέπουν την ασφαλή διέλευση από τη χώρα».
Οι δύο ηγέτες «συζήτησαν για την δύναμη της σχέσης μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Τουρκίας σε θέματα άμυνας, εμπορίου και τους δεσμούς μεταξύ των πολιτών” των δύο χωρών.
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δέχτηκε τον Μπόρις Τζόνσον στο Κέντρο Turkevi ή στο Τουρκικό Σπίτι, στο Μανχάταν, απέναντι από την έδρα του ΟΗΕ. Το πρόσφατα εγκαινιασμένο Κέντρο Turkevi στεγάζει τη μόνιμη αποστολή του ΟΗΕ στην Τουρκία και το Τουρκικό Γενικό Προξενείο, καθώς και την αντιπροσωπεία της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου.
Τέλος, ο Βρετανός πρωθυπουργός χαιρέτισε την δράση της Τουρκίας στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΠΟΥΤΙΝ
Εν τω μεταξύ η επίσκεψη του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Ρωσία προετοιμάζεται, δήλωσε στο πρακτορείο TASS ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ.
Νωρίτερα χθες το γραφείο της τουρκικής προεδρίας ανακοίνωσε ότι η επίσκεψη Ερντογάν στην Ρωσία για συνομιλίες με τον Πρόεδρο Πούτιν αναμένεται στις 29 Σεπτεμβρίου. Προγραμματίζεται να κατευθυνθεί στο Σότσι.
Προχθες ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι κατά την διάρκεια της επίσκεψης Ερντογάν στην Ρωσία, ενδέχεται να συζητηθούν αρκετά ζητήματα, από τις διμερείς σχέσεις έως την κατάσταση στην Συρία και άλλες περιφερειακές διενέξεις. Ο Ερντογάν τον Αύγουστο είχε δηλώσει ότι κατά την διάρκεια της προετοιμαζόμενης επίσκεψής του στην Ρωσία προτίθεται να συζητήσει μεταξύ άλλων και τις λεπτομέρειες της αγοράς της δεύτερης συστοιχίας των αντιαεροπορικών συστημάτων S-400.
Η τελευταία διά ζώσης συνάντηση των δύο ηγετών πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο του 2020 στο Κρεμλίνο. Εξαιτίας της πανδημίας οι περαιτέρω συνομιλίες έγιναν τηλεφωνικώς ή μέσω βιντεοδιασκέψεων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΗΝΕΙΟΥ 2024
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass