ΡΩΣΙΑ

Διαψεύδει δημοσιεύματα για πιθανή επίθεση σε Ουκρανία

Σχεδιάζουν στρατιωτική επιχείρηση με 175.000 στρατιώτες, διαρρέουν οι ΗΠΑ

Δημοσίευση: 05 Δεκ 2021 12:10

Η Ρωσία απέρριψε τα δημοσιεύματα αμερικανικών ΜΜΕ σχετικά με μια πιθανή ρωσική επίθεση εναντίον της Ουκρανίας.


Παράλληλα κατηγόρησε την Ουάσιγκτον ότι προσπαθεί να επιδεινώσει την κατάσταση, κατηγορώντας τη Μόσχα, έγραψε χθες η εφημερίδα Kommersant, επικαλούμενη το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.
Η Washington Post επικαλέστηκε χθες αξιωματούχος και ένα έγγραφο των υπηρεσιών πληροφοριών, που έλεγαν πως οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες πιστεύουν πως η Ρωσία θα μπορούσε να σχεδιάζει μια επίθεση σε πολλαπλά μέτωπα εναντίον της Ουκρανίας, ήδη από τον επόμενο χρόνο, με την εμπλοκή 175.000 στρατιωτών.
«Οι ΗΠΑ διεξάγουν μια ειδική επιχείρηση για να επιδεινώσουν την κατάσταση γύρω από την Ουκρανία, ενώ μεταθέτουν την ευθύνη στη Ρωσία», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα στην Kommersant.
«Βασίζεται σε προκλητικές ενέργειες κοντά στα σύνορα της Ρωσίας, με τη συνοδεία κατηγορητικής ρητορικής», σημείωσε.
ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ 175.000 ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ
Η Μόσχα προετοιμάζεται να εξαπολύσει “100 τάγματα που αποτελούνται από τακτικές ομάδες με εκτιμώμενη δύναμη 175.000 ανδρών, όπως και άρματα μάχης, πυροβολικό και άλλον εξοπλισμό”, δήλωσε στην αμερικανική εφημερίδα υψηλόβαθμος Αμερικανός αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί.
Σε ερώτηση του AFP, το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας αρνήθηκε να σχολιάσει πληροφορίες που αφορούν ευαίσθητα θέματα πληροφοριών, αλλά διευκρίνισε ότι “ανησυχεί πολύ από τα στοιχεία που κάνουν λόγο για σχέδια της Ρωσίας για επιθετικές ενέργειες εναντίον της Ουκρανίας”.
“Συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε την άμβλυνση των εντάσεων στην περιοχή και μια διπλωματική λύση στη σύγκρουση στην ανατολική Ουκρανία”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, ο αντισυνταγματάρχης Τόνι Σέμελροτ.
Ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Αλέξιι Ρεζνίκοφ είχε δηλώσει νωρίτερα στο ουκρανικό κοινοβούλιο ότι η Ρωσία έχει συγκεντρώσει περισσότερους από 94.000 στρατιώτες κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας και μπορεί να προετοιμάζεται για μεγάλης κλίμακας στρατιωτική επίθεση στα τέλη Ιανουαρίου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass