Αιματηρές διαδηλώσεις κατά του πραξικοπήματος στο Χαρτούμ

Δημοσίευση: 10 Ιαν 2022 13:00

ΣΟΥΔΑΝ
Ένας διαδηλωτής σκοτώθηκε χθες στο Σουδάν από τις δυνάμεις ασφαλείας, στη διάρκεια νέων διαδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν κατά των στρατιωτικών που βρίσκονται στην εξουσία μετά το πραξικόπημα του Οκτωβρίου.

Οι νέες κινητοποιήσεις, που κατεστάλησαν και πάλι από το καθεστώς, πραγματοποιήθηκαν μία ημέρα αφού ο ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι θα καλέσει σε συνομιλίες τους στρατιωτικούς ηγέτες του Σουδάν, πολιτικά κόμματα και άλλες οργανώσεις με στόχο την εξεύρεση λύσης στην κρίση. Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν χθες στο Χαρτούμ για να διαμαρτυρηθούν κατά του πραξικοπήματος, ενώ άλλοι βγήκαν στους δρόμους της Ομντουρμάν, τη δίδυμη πόλη της πρωτεύουσας, αλλά και σε άλλες περιοχές. Ένας 26χρονος διαδηλωτής σκοτώθηκε όταν χτυπήθηκε στον λαιμό από το κάνιστρο ενός δακρυγόνου που έριξαν οι δυνάμεις ασφαλείας, επισήμανε σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Σουδανών Γιατρών, που στηρίζει το κίνημα διαμαρτυρίας. Μετά το πραξικόπημα της 25ης Οκτωβρίου τουλάχιστον 62 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την καταστολή των κινητοποιήσεων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass