Εκτόξευσε δύο νέους πυραύλους

Για να αξιολογήσει τις δυνατότητές τους - Σιδερένια η δέσμευση των ΗΠΑ για την άμυνα της Ν. Κορέας, δήλωσε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ

Δημοσίευση: 16 Ιαν 2022 16:16

ΠΙΟΝΓΚΓΙΑΝΓΚ
Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε χθες δύο πυραύλους μικρού βεληνεκούς από πλατφόρμα τρένου, όπως επιβεβαίωσε χθες το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της χώρας, στην τρίτη δοκιμή όπλων από τις αρχές του έτους, παρά τις νέες αμερικανικές κυρώσεις.
Οι δοκιμές έγιναν για να «ελεγχθούν και να αξιολογηθούν» οι ικανότητες του συγκεκριμένου στρατιωτικού σώματος, σύμφωνα με το KCNA, το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Πιονγκγιάνγκ. Η εκτόξευση έγινε μετά την απόφαση, την Τετάρτη, της Ουάσινγκτον να επιβάλει νέες οικονομικές κυρώσεις σε βάρος πέντε Βορειοκορεατών υπηκόων ύστερα από προηγούμενες δοκιμές πυραύλων, που παρουσιάστηκαν ως υπερηχητικοί.


Η εκτόξευση της Παρασκευής «έδειξε μεγάλη ευελιξία και αυξημένο ποσοστό επιτυχίας», σύμφωνα με το KCNA.
Όπως ανακοίνωσε προχθες το γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας της Νότιας Κορέας, εντοπίστηκε και παρακολουθήθηκε η εκτόξευση δύο βαλλιστικών πυραύλων μικρού βεληνεκούς (short-range ballistic missiles, SRBMs) προς ανατολάς, προς τη θάλασσα, από την επαρχία Βόρεια Πιονγκάν.
ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΗΠΑ
Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Άντονι Μπλίνκεν επαναβεβαίωσε τη δέσμευση των ΗΠΑ για την άμυνα της Νοτίου Κορέας σε μία τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Εξωτερικών της ασιατικής χώρας την Παρασκευή, σύμφωνα με ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, στον απόηχο των τριών φετινών εκτοξεύσεων πυραύλων από τη Βόρεια Κορέα.
Όπως δήλωσε ο Νεντ Πράις, εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρμεντ, ο Μπλίνκεν «υπογράμμισε τη σημασία της συνεχιζόμενης τριμερούς συνεργασίας ΗΠΑ-Νοτίου Κορέας-Ιαπωνίας» και τόνισε πως η αμερικανική δέσμευση για την άμυνα της Νοτίου Κορέας παραμένει «σιδερένια».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass