ΖΕΛΕΝΣΚΙ:

Κατάσχονται οι περιουσίες όλων των Ρώσων στην Ουκρανία

«Ο Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος θα ξεκινήσει και τότε θα ’ναι αργά να κάνετε ζώνη απαγόρευσης πτήσεων» καυτηρίασε την αναποφασιστικότητα της Δύσης

Δημοσίευση: 11 Μαρ 2022 12:36

ΚΙΕΒΟ
Νόμο για την αναγκαστική κατάσχεση της περιουσίας όλων των Ρώσων στην Ουκρανία υπέγραψε χθες ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος χαρακτήρισε τέρατα τους εισβολείς. «Υπερασπιζόμαστε το κράτος μας για 15η μέρα. Εμείς επιμείναμε. Ο ουκρανικός στρατός αποκρούει επιθέσεις σε βασικές περιοχές. Χάρη στον στρατό μας, την Εθνική Φρουρά, τους συνοριοφύλακες, την Αστυνομία και όλους όσοι εντάχθηκαν στην άμυνα, δεν γίναμε σκλάβοι. Και δεν θα το κάνουμε ποτέ. Γιατί αυτό είναι το πνεύμα μας, αυτό είναι το πεπρωμένο μας», είπε σε διάγγελμά του χθες ο Ουκρανός πρόεδρος. «Θέλουν να ταπεινώσουν τους ανθρώπους μας ώστε να παίρνουν ψωμί και νερό στα γόνατα από τα χέρια των εισβολέων. Ωστε οι Ουκρανοί να μπορούν να σώσουν τη ζωή τους μόνο πηγαίνοντας στα κατεχόμενα ή στη Ρωσία. Γι’ αυτό μπλοκάρουν τη Μαριούπολη, τη Βολνοβάκα και άλλες πόλεις. Οι εισβολείς οργανώνουν εσκεμμένα αυτήν την κοροϊδία για να δώσουν στους προπαγανδιστές τους ειδήσεις. Μόνο για αυτόν τον λόγο! Είναι απλά τέρατα», συμπλήρωσε.


ΓΙΑ ΖΩΝΗ ΠΤΗΣΕΩΝ
Παράλληλα έστειλε νέο μήνυμα στη Δύση μέσω συνέντευξής του στο Sky News. Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι συνεχίζει να ζητάει να επιβληθεί ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στην Ουκρανία, έτσι ώστε να σταματήσουν οι ρωσικοί βομβαρδισμοί.
«Ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος θα ξεκινήσει και τότε θα κάνετε τη ζώνη απαγόρευσης πτήσεων. Αλλά θα είναι πολύ αργά» δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος στο Sky News, σε συνέντευξη που παραχώρησε.
Αναλυτικότερα, στη συνέντευξη που παραχώρησε στην ανταποκρίτρια του δικτύου Sky News, Άλεξ Κρόφορντ, ο Ζελένσκι καυτηρίασε ξανά την «αναποφασιστικότητα της Δύσης να κλείσει τον ουρανό».
Ερωτηθείς για το γεγονός ότι ανάλογη κίνηση μπορεί να οδηγήσει σε κλιμάκωση και ευθεία αντιπαράθεση του ΝΑΤΟ με τη Ρωσία, ο Ζελένσκι απάντησε: «Χειρότερα για ποιον; Για τις οικογένειές μας; Όχι. Για εκείνους; Ποιος ξέρει; Κανείς δεν ξέρει. Όμως γνωρίζουμε ότι ακριβώς τώρα τα πράγματα είναι πολύ άσχημα. Και στο μέλλον θα είναι αργά. Πιστέψτε με εάν η κατάσταση παραταθεί, θα δείτε. Θα κλείσουν τον ουρανό, αλλά θα χάσουμε εκατομμύρια ανθρώπους. Ο Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος θα ξεκινήσει και μόνο τότε θα κάνετε ζώνη απαγόρευσης πτήσεων. Αλλά θα είναι αργά». «Εάν είστε ενωμένοι κατά των Ναζί και αυτής της τρομοκρατίας, τότε πρέπει να επιλέξετε. Μην περιμένετε να σας το ζητήσω αμέτρητες φορές» πρόσθεσε.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass