ΙΡΑΝ

Αληθινά πυρά σε διαδηλωτές κατά της ακρίβειας

Δημοσίευση: 20 Μαϊ 2022 16:04

ΤΕΧΕΡΑΝΗ
Μεγάλη αναταραχή και βίαιες διαδηλώσεις σημειώνονται σε πολλές πόλεις του Ιράν.
Ιρανικές δυνάμεις ασφαλείας έκαναν χρήση αληθινών πυρών και δακρυγόνων για να διαλύσουν αντικυβερνητικούς διαδηλωτές σε αρκετές περιφέρειες χθες, σύμφωνα με αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς οι διαμαρτυρίες που προκλήθηκαν από τις αυξανόμενες τιμές τροφίμων συνέχισαν να εξαπλώνονται.


Οι Ιρανοί βγήκαν στους δρόμους αφού κόπηκαν οι επιδοτήσεις για τρόφιμα προκαλώντας εκτόξευση των τιμών έως κατά 300% σε κάποια βασικά προϊόντα με αλεύρι.
Οι διαμαρτυρίες γρήγορα έλαβαν πολιτικό χαρακτήρα, με τα πλήθη να ζητούν το τέλος της Ισλαμικής Δημοκρατίας, θυμίζοντας τις ταραχές του 2019 που ξεκίνησαν λόγω της αύξησης των τιμών των καυσίμων.
Εικόνες σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, την αυθεντικότητα των οποίων που δεν κατάφερε να εξακριβώσει το Reuters, έδειξαν ότι τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν τις τελευταίες ημέρες. Δεν έχει υπάρξει επίσημο σχόλιο σχετικά με αριθμό νεκρών.
Χθες, οι εικόνες που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειξαν σοβαρές συγκρούσεις σε πόλεις όπως η Φαρσάν στο κεντρικό Ιράν, όπου η αστυνομία εξαπέλυσε πυρά κατά των διαδηλωτών. Στη Σαχρ-ε Κορντ και τη Χαφσετζάν, οι δυνάμεις ασφαλείας χρησιμοποίησαν χημικά και γκλομπ για να διαλύσουν τους διαδηλωτές.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass